Ravnatelj izudarao odlikaša jer je bacao grude snijega na školu

Autor: M.S.

Dok je učenik gađao prozor grudama, ravnatelj mu je prišao s leđa, te ga napao, no učenik nije zadobio vidljive ozljede, a nije ni zatražio liječničku pomoć. Roditelji dječaka su tek sljedeći dan doznali što se dogodilo.

Ravnatelj jedne Osnovne škole u Đurđevcu, 64-godišnji M.T., napao je 12-godišnjeg učenika, inače odlikaša, jer je bacio dvije grude snijega na školski prozor, piše Slobodna Dalmacija.

Trepotec je navodno učenika najprije udario rukom u nos, te je dječak pao na tlo. Nakon toga, udario ga je i nogom u stražnjicu. Ravnatelj odbija komentirati jer je u tijeku istraga koja bi trebala pokazati da je privatna pritužba neistinita.

Prijava Prekršajnom sudu na račun Trepoteca bit će samo zbog remećenja javnog reda i mira jer dječak nije ozlijeđen. Isto tako, svjedočenje o slučaju od ravnatelja zatražilo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Dok je učenik gađao prozor grudama, ravnatelj mu je prišao s leđa, te ga napao, no učenik nije zadobio vidljive ozljede, a nije ni zatražio liječničku pomoć, piše Slobodna. Roditelji dječaka su tek sljedeći dan doznali što se dogodilo.

– Sin je bio u strahu jer ga je fizički napao upravo školski ravnatelj pa nam najprije nije htio uopće reći što se dogodilo. No kad smo od drugih roditelja saznali da ga je ravnatelj četiri puta udario, ispričao nam je cijeli događaj – rekli su roditelji za Slobodnu.

Priznaju da ponašanje njihovog sina nije primjereno, no ističu kako ga ravnatelj nije smio fizički napasti.

– Nedopustivo je da ravnatelj škole koja slovi kao mjesto nulte tolerancije na nasilje fizički napadne učenika – zaključio je otac napadnutog dječaka.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.