Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

PSOM TRAGAČEM, DRONOM I HELIKOPTEROM TRAŽILI RUMUNJA: POČINIO JE FATALANU GREŠKU! Kriminalac koji je pokušao pregaziti naše policajce uhićen

Autor: Daniel Radman

Koprivnička policija uhitila je 44-godišnjeg rumunjskog državljanina koji je dva dana bio u bijegu nakon što je uhvaćen u provali trgovine u varaždinskom šoping centru.

Muškarac je pokušao preći granični prijelaz Gola, a zatečen je na izlaznoj kontroli prema Mađarskoj na koju je prišao – pješke. “Isti je uhićen te policijski službenici Policijske uprave varaždinske provode kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se predati pritvorskom nadzorniku”, priopćili su iz policije.

Jutros uhićeni je zajedno s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat, provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su okrali veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme.  Zaštitari su odmah dojavili pokušaj pljačke, a policija je žurno uključila sve raspoložive ophodnje.

Nakon što su policajci na sporednom putu uz jugozapadnu varaždinsku obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila kako bi ih legitimirali, vozač je krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.

“U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva kotača na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva kotača, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i udaljili se u obližnja polja kukuruza”, javili su iz policije.

“U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije. Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do današnjeg dana, kad je i uhićen”, navode.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.