foto: facebook

PRONAĐEN I UHIĆEN! Sjekirom u središtu Zagreba pokušao razbiti izlog zlatarnice

Autor: Dnevno.hr

Sumnja se da je muškarac (39) 19. studenog oko 4.50 sati orobio zlatarnu u Ulici Dubrava u Zagrebu. Šteta je oko 137.000 kn. Još dva puta pokušao je razbiti izloge druge dvije zlatarne, ali nije uspio.

Policajci u Zagrebu su završili krim istraživanje nad 39-godišnjakom. Sumnjiče ga za tri krađe, od kojih su dvije u pokušaju. Sumnja se da je 19. studenog 2018. oko 4.50 sati došao do zlatarne u Ulici Dubrava i sjekirom razbio izlog te ukrao zlatni nakit, i napravio štetu od oko 137.000 kuna.

Također, sumnja se da je pokušao provaliti u još dvije zlatarne i to 12. kolovoza 2018. oko 23.50 sati u Ulici Dubrava te 20. studenog oko 19.10 sati u Vlaškoj ulici. Dovezao se biciklom i sjekirom pokušao razbiti izlog, ali nije uspio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku.

Cijelu njegovu ‘akciju’ iz Vlaške u studenom prošle godine zabilježio je videonadzor, a snimka je tijekom srijede završila na društvenim mrežama. Ljudi su je dijelili u nevjerici. Na njoj se vidi kako muškarac, odjeven u plavu skijašku jaknu s kapuljačom i maramom preko lica, udara oštrim dijelom sjekire po izlogu. Svom snagom je, s obje ruke, 17 puta udario u staklo. Očito nije računao na to da zlatarne imaju zaštitno kaljeno staklo, koje upravo služi za ovakve slučajeve.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.