Ivica Galovic/PIXSELL

PROBLEMI NA HRVATSKO-BOSANSKOHERCEGOVAČKOJ GRANICI: Tijekom vikenda policija imala pune ruke posla zbog lažnih dokumenata i testova

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Pandemija koronavirusa donijela je probleme na mnogim graničnim prijelazima gdje su na snazi stroge mjere prolaska.

Tako je jedna hrvatska državljanka (47) prije nekoliko dana pokušala ući u Hrvatsku iz BiH na graničnome prijelazu u Slavonskom Brodu predočivši krivotvoreni PCR test s negativnim nalazom na koronavirus.

Brodsko-posavska Policijska uprava je potom, provjeravajući autentičnost testa, utvrdila da je riječ o krivotvorini testa zdravstvene ustanove iz Bosne i Hercegovine.

Također, na graničnome prijelazu u Staroj Gradiški policajci su u subotu posumnjali i u izvornost osobnih iskaznica koje su pri graničnoj kontroli predočila dvojica državljana Turske. Provjerom autentičnosti dokumenata policajci su utvrdili da su muškarci (24 i 31) predočili krivotvorene osobne iskaznice iz Belgije. Obojica su udaljena iz Hrvatske i izrečena im je jednogodišnja zabrana ulaska u Hrvatsku.

Kaznenu prijavu dobio je mladić (18) za kojeg je policija u subotu pri kontroli prometa utvrdila da je na automobil kojim je upravljao postavio registracijske oznake drugog vozila.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.