fbpx

Privođenjem Jeana-Francoise Otta Vlada želi diskreditirati Orco grupu

Autor: D.G.

Predsjednik Orco grupe je u siječnju trebao biti svjedok u jednom proocesu ali je danas iznenada priveden u policiju.Nepotrebna teatralnost i taktika Vlade Republike Hrvatske su nekorektni, stoji u priopćenju Orco grupe.

Nakon privođenja predsjednika Uprave Orco grupe kompanija se obratila priopćenjem.

U Orco grupi smatraju kako je cijela priča s privođenjem Jeana-Francoise Otta zapravo jako dobro osmišljena taktika Vlade RH protiv Orco grupe i Otta.

-Sinoć je nakon Glavne skupštine hotelske tvrtke Sunčani Hvar, čiji je većinski vlasnik upravo Orco grupa, gospodinu Ottu prišla policija kako bi se s njim dogovorila oko datuma kada bi kao svjedok mogao doći na obavijesni razgovor vezano za jednu istragu. Bilo je dogovoreno između Otta i policije da će se on vratiti u Zagreb 18. siječnja i obaviti taj razgovor. Policija je odmah jasno rekla da Ott nije osumnjičenik u toj istrazi već da se u cijeloj priči pojavljuje kao svjedok, ističu u Orco grupi.


Iako je dogovor policije i Otta bio da će svoju dužnost spram policije obaviti 18. siječnja, jutros se, tvrde u Orco grupi, događa obrat.

Ott nije uhićen

Aleksandra Ljuba iz odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova u telefonskom razgovoru nam je potvrdila navode Orco grupe da je Ott samo pozvan na obavijesni razgovor.

Priveden ispred MVP-a

– Dok je Ott bio na sastanku u uredu ministarstva vanjskih poslova a unatoč sinoćnjem dogovoru s policijom, pred zgradom ga je opet dočekala policija koja je od njega zatražila da ga oni doprate do policije kako bi bio ispitan, što je Ott i učinio, piše u priopćenju.

U Orco grupi su posebno ljuti na vlasti koje smatraju krivima što je ova cijela priča dospjela u medije.

– Cijelu su priču vlasti odmah proslijedili medijima a sve kako bi diskreditirali ugled tvrtke i gospodina Otta. Naime, mediji su plasirali informaciju da je Ott uhićen što jednostavno nije točno, kažu u Orco grupi.
– Jean Francois Ott je cijenjeni poslovni čovjek. Ovakav način postupanja prema njemu je u potpunosti neprihvatljiv a nepotrebna teatralnost i taktika Vlade Republike Hrvatske su nekorektni, stoji u priopćenju Orco grupe.

Tvrtka pred stečajem

Inače, počevši od 1996. godine, kumulirani gubitak Sunčanog Hvara, kojeg je vodila Orco grupa došao do 45 posto vrijednosti temeljnog kapitala, čime se tvrtka nalazi pred stečajem. Iako je prema ugovoru Orco grupa trebala uložiti znan novac u tvrtku, do sada su obnovljena samo tri hotela. Zbog toga je jedan od spominjanih scenarija bio i da Vlada preuzme dionice od Orco grupe te potraži novog ulagača.
Direktor Orco grupe priveden na obavijesni razgovor

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.