Prijetio joj plinskim pištoljem, šamarao ju te zlostavljao u prisustvu trogodišnjeg djeteta, a kažnjen je radom za opće dobro

Autor:

Općinski sud u Varaždinu objavio je sadržaj nepravomoćne presude donijete prije mjesec dana kojom se D.B. (19) proglašava krivim zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji, javlja portal Varaždinski.hr.

Prema presudi, D.B. je od srpnja 2018. do svibnja 2019. godine u okolici Ludbrega vrijeđao i tukao svoju izvanbračnu suprugu te joj je i prijetio.

“Uslijed ispada ljubomore, izvanbračnoj supruzi je govorio da je kurva i drolja, nekoliko puta ju je ošamario, grozio joj se da će je upucati u glavu prijeteći joj plinskim pištoljem i hvatao ju za vrat govoreći da će je zatući jer mu je odbijala dati svoj mobitel”, stoji u presudi suda.

Nasilje je eskaliralo kada ju je uhvatio za vrat i udario njenom glavom u zid kupaonice, a nakon toga je protivno njenoj volji glavu držao prislonjenu uz zid. Nasilnik je sve to radio u prisutnosti trogodišnjeg sina žrtve.

U srpnju 2019. godine ponovio je prijetnje, prijeteći izvanbračnoj supruzi da će je “zatući i razbiti joj nos”, a to je bilo nakon što je već bio u pritvoru zbog prije ostvarenog nasilja i prijetnji.

Sud ga je osudio na devet mjeseci zatvora, no tu će kaznu zamijeniti radom za opće dobro u trajanju od 540 dana.

“Osuđenik će, nakon što nadležnom tijelu za probaciju dade pristanak, rad za opće dobro izvršiti u roku koji to tijelo odredi, vodeći računa o njegovim mogućnostima s obzirom na njegove osobne prilike i zaposlenje. Ovaj rok ne može biti kraći od jednog mjeseca niti dulji od dvije godine računajući od izvršnosti presude. Sadržaj rada za opće dobro određuje nadležno tijelo za probaciju u dogovoru s osuđenikom, vodeći računa o njegovim sposobnostima i stručnosti”, stoji u odluci varaždinskog suda, a osuđeni mora nadoknaditi i troškove sudskog postupka te sudsko-medicinsko vještačenje u iznosu od 2350 kuna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.