Index.ba

Preminuo je Dragan Vrankić, istaknuti dužnosnik HDZ-a BiH

Autor: Dnevno

Nakon duge i teške bolesti u Mostaru je u nedjelju preminuo istaknuti dužnosnik HDZ-a BiH Dragan Vrankić koji je obnašao dužnosti ministra financija te zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH, potvrdili su iz te stranke.

Vrankić je preminuo nedugo iza ponoći u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u koju je primljen prije dva tjedna zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. On se više godina borio s karcinomom gušterače.

Rođen 23. siječnja 1955. u Trebižatu kod Čapljine, osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom mjestu. Stekao je zvanje diplomiranog ekonomista na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku.

Vrankić je obnašao dužnost premijera Hercegovačko-neretvanske županije, a kasnije je bio ministar financija i zamjenik predsjednika Vlade Federacije BiH, te ministar financija i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. U jednome mandatu je bio i zastupnik u Zastupničkom domu državnog Parlamenta BiH.

Sudjelovao je u uspostavi Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine koja je uvela sustav jedinstvenog PDV-a u BiH. U više navrata bio je član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Od 2015. godine obnašao je dužnost glavnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine. Bio je oženjen i otac troje djece.

Pokop je u ponedjeljak u 16 sati u mjestu Trebižatu kod Čapljine.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.