Marko Prpic/PIXSELL

POZNATO ŠTO STOJI IZA STRAVIČNE PUCNJAVE U ZAGREBU: Ovo im nije prvi sukob u gradu

Autor: Dnevno

Stanovnike zagrebačkih Donjih Svetica u petak pred zoru šokirala je pucnjava ispred luksuznog BMW-a.

Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o sukobu dvaju otprije sukobljenih romskih klanova. Obračun koji se dogodio u blizini sjedišta Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici završio je ranjavanjem 31-godišnjeg E. H. i njegove 31-godišnje partnerice A. M. B., koji su prevezeni u KB Merkur s teškim ozljedama, ali su izvan životne opasnosti.

Poznato je da je 31-godišnji E. H. s partnericom bio u luksuznom terencu BMW X5 oko 4 sata, i to na parkiralištu u popriličnom mraku. U jednom trenutku u njih se iznenada zabio BMW talijanskih oznaka došavši iz suprotnog smjera. Netko tko ih je očito pratio, a nakon sudara iz BMW-a je izašao F. Č., stari policijski znanac koji je na tjeralici jedne susjedne zemlje, prenosi Jutarnji.

F. Č. se počeo fizički obračunati s E. H., nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, ostavivši auto na mjestu nesreće. Potom se ulicom vrlo brzo provezao drugi automobil s četvoricom muškaraca kroz čija su prozorska stakla izvirivali kalašnjikov i još jedno oružje. E. H. je bio kraj auta, a njegova djevojka u vozilu. Je li među njima bio i vozač talijanskog BMW-a koji se vratio s pojačanjem ili je pak vozač talijanskog auta poslao osvetnike u pohod, nije poznato.

Policija je pronašla 60-ak čahura, a jedan od četvorice pristiglih muškaraca ispalio je više hitaca, najvjerojatnije iz kalašnjikova. Pritom je E. H. unatoč izbjegavanju metaka pogođen u rame, a žena je, kako doznajemo, zadobila prostrjelne rane ruke, noge, trbuha i buta te je na jedinici intenzivnog liječenja.

Premda još nisu poznate okolnosti koje su dovele do posljednjeg obračuna, pretpostavlja se da je oružani incident, koji je policija okarakterizirala kao pokušaj ubojstva, povezan s dugogodišnjim sukobom dvaju romskih klanova koji se vuče najmanje osam godina.

Te obitelji su već imale nekoliko sukoba po gradu, a među istaknutijima, koji su dospjeli pod lupu javnosti, bili su pucnjava na zagrebačkoj Ferenščici te na Krugama u neposrednoj blizini policijske postaje, kada je G.H. pucao na G. H., brata sada ranjenog 31-godišnjeg E. H. I upravo zbog tog sukoba na Krugama, policija je pokucala na vrata i G. H., a kako ga nisu našli doma, sam se javio u policiju negiravši povezanost s obračunom.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.