Pixabay

POSTAVIO KAMERICE: Bugarski lopov opljačkao dva zagrebačka bankomata!

Autor: Hina

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog je pronađeno pet mobitela, dva tableta, USB uređaj, adapter za micro SD karticu i dvije SD kartice, navodi policija

Uhvaćen je 34-godišnji bugarski državljanin koji je tijekom rujna na dva bankomata u Zagrebu postavio uređaj za snimanje magnetskih zapisa s kartica nakon čega je oštetio dvije banke za 28 tisuća kuna kroz više neovlaštenih transakcija u Indoneziji, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Muškarac osumnjičen za računalnu prevaru uhvaćen je u srijedu na Graničnom prijelazu Bajakovo kad su policajci kod njega pronašli tzv. ‘skimmer’, uređaj s čitačem magnetskih zapisa s bankovnih i  drugih platnih kartica te ostalu opremu za neovlašteno presnimavanje kartičnih zapisa.

Uređaje je postavio 12. i 13. rujna na bankomatu banke u Jurišićevoj ulici i 14. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, nakon čega je banke oštetio u šest navrata  preko neovlaštenih transakcija u Indoneziji.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog je pronađeno pet mobitela, dva tableta, USB uređaj, adapter za micro SD karticu i dvije SD kartice, navodi policija.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.