falco/pixabay

Pomahnitali bivši policajac prijetio liječnicima u Splitu: ‘Onaj momak je ubio trojicu, koliko bih ih ja morao ubiti, pet ili deset?’

Autor: Dnevno

Bivšem policajcu (47) osumnjičenom da je u srijedu telefonom prijetio djelatnicima splitske bolnice, zbog svoje majke koja je tamo na liječenju, određen je istražni zatvor, doznaje se na splitskom Županijskom sudu, prenosi SlobodnaDalmacija.

U istražnom zatvoru je zadržan zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičen je da je u srijedu telefonski nazvao Zavod za kardiokirurgiju KBC-a Split gdje je od medicinske sestre zatražio da ga spoji s liječnikom koji mu liječi majku.

Objasnio joj je da nikako ne može doći do doktora koji mu je obećao da će mu operirati majku do sredine ovoga mjeseca.

Medicinska sestra mu je odgovorila da to ne može napraviti na što je, prema njenoj prijavi, on kazao: “Onaj momak je ubio trojicu, koliko bi ih ja morao ubiti, pet ili deset?” zaprijetivši da će, u slučaju da mu se majci nešto dogodi, ubiti liječnika te još deset ljudi.

Policija je nakon prijave odmah uhitila muškarca koji je navodno njihov bivši kolega koji im je demantirao prijetnju. Uhićeni bivši policajac navodno boluje od PTSP-a.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog prijetnji smrću djelatnicima bolnice te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.




U petak je ispitan kod općinskog državnog odvjetnika, a potom i kod suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.