Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

POLICIJA PREMLATILA 35 – GODIŠNJAKA: Nećete vjerovat koji je razlog

Autor: Dnevno.hr

Muškarac (35) od subote navečer nalazi se u riječkom Kliničkom bolničkom centru s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem, piše Novi List.

Ozljede, i to teške, nanijeli su mu policajci. U Općini Klana nadomak Rijeke već danima se priča da je u subotu navečer, tijekom lokalne fešte, policija “isprebijala” jednoga posjetitelja ispred žene i sina u dobi od četiri godine.

“Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela’, piše u mailu koje je stiglo Novom listu nakon kojega su zatražili očitovanje policije, ali i raspitali se u Klani o ovom nesretnom događaju.

U policijskom priopćenju policija je potvrdila kako su “upotrijebili sredstva prisile” jer je 35-godišnjak “narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor”. Također, iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile.

Ozljede koje je ovaj mladi čovjek dobio, teške su. U KBC-u Rijeka doznaje se da je pacijent smješten na Odjelu neurokirurgije tijekom noći sa 18. na 19. kolovoza.

“Detaljna obrada pacijenta još uvijek traje i zasad možemo reći da je riječ o težim tjelesnim ozljedama’ rekli su iz riječkog KBC-a.

Muškarac je s obitelji došao na koncert Crvene jabuke koja se održavala u okviru općinske manifestacije Rokova, izravno se spustivši s planine Obruč na kojoj je bio u pohodu. Problem je, navodno, nastao zbog vozila koje je parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji smetalo.




Neslužbeno Novi list doznaje da je dan nakon incidenta na mjesto događaja stigla unutarnja kontrola MUP-a i odmah počela rasvjetljavati okolnosti pod kojima je teško stradao mladi čovjek.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.