Policija otkrila točan uzrok tragičnog požara u Velikoj Gorici u kojem je poginuo mladi vatrogasac

Autor: Dnevno

Zagrebačka policija jutros je objavila detalje o uzroku požara na krovištu kuće u Velikoj Gorici, u kojem je tragično poginuo mladi vatrogasac, 24-godišnji Ivan Galeković.

Utvrdili su da je požar izbio na balkonu te se proširio na pet stanova i uništio krovište, a otkrili su i kako je točno došlo do požara.

“Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, prema mišljenju vještaka, zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tome mjestu. Zbog požara je došlo do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Kolege mladog, tragično stradalog vatrogasca opisali su da je tijekom intervencije Galeković u jednom trenutku samo kleknuo i zavapio “upomoć” te da ništa nije palo na njega. Čini se da mu je pozlilo tijekom intervencije. Kolege vatrogasci su ga odmah iznijeli iz kuće, gdje ga je preuzela hitna služba, koja je već bila na mjestu događaja. Mladi je vatrogasac preminuo u bolnici, iznijela je policija uzroke ovog tragičnog događaja koji je potresao vatrogasnu zajednicu.

Više o tragičnom događaju u Velikoj Gorici i pozadini svega pročitajte ovdje https://www.dnevno.hr/vijesti/ekskluzivno-iza-tragicne-smrti-vatrogasca-krije-se-vrlo-cudna-pozadina-1340555/

 

 




 

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.