PuU Istarska

Policija otkrila detalje velike akcije u kojoj uhićeno više od 20 ljudi: ‘Poslije smo shvatili da je priča puno većih razmjera. Rezultati su vrhunski’

Autor: Dnevno

U Istri je razbijena duhanska mafija, a policija sumnja da su trgovali s više od 8 tona duhana, a kod njih je pronađeno i gotovo 6 kg marihurane i oružje. Na presici PU istarske re rečeno da je istarska policija uhitila  22 osobe i da su osumnjičeni trgovali s najmanje 8,6 tona krijumčarenog duhana, dio duhana je oduzet, kao i zračna puška, dva pištolja i 5,8 kilograma marihuane.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika rekao je da se krim istraživanje provodilo od travnja do proisnca, a obuhvaćeno je više osoba, njih 25.

Utvrđena je osnovana sumnja da su počinili više kaznenih djela. Tijekom ponedjeljka se postupalo prema 22 osobe”, rekao je i dodao kako je postupanje bilo na područjima više policijskih uprava. Pronađeno je oko 60 kg duhana, pištolj revolver, puška, 5,8 kg marihuane”, rekao je Matika. Naglasio je kako u nekim postupanjima od strane policije i carine zaplijenjeno je oko 1,7 tona duhana. Ostatak od više od 6 tona već je distribuiran.

Šteta oko 5,8 milijuna kuna

“Šteta za državni proračun zbog trgovanja neoznačenim duhanom je oko 5,8 milijuna kuna”, kazao je i dodao da su svi uhićeni privedeni uz kaznene prijave. Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Dino Hajdarević naglasio je kako su prvotne informacije s terena ukazivale su na lokalnu nezakonitu trgovinu.

“Pvotne informacije s terena ukazivale su na lokalnu nezakonitu trgovinu, dvojili smo da li postupanje pustiti carini, no poslije smo shvatili da je priča puno većih razmjera. Dvojili smo da li postupanje pustiti carini, no poslije smo shvatili da je priča puno većih razmjera. Kako je krim istraga odmicala, počeli smo ulaziti u riječku priču, sjeli smo s kolegama i otvarali su se krak po krak, a rezultat toga vidite – otkrivanje i razbijanje 4 zločinačna udruženja s područja Pule, Rijeke, Zagreba i Bjelovara”, objasnio je Hajdarević.

I jedan krak preprodaje droge

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske Kristijan Zrinušić rekao je kako se radilo o složenom krim istraživanju na kojem je policija pokazala veliku interakciju.

“Na području Rijeke obuhvaćeno je deset osoba koji su bili članovi više zločinačkih udruženja koji su se rotirali po grupama. Kod jednog od osumnjičenika zaplijenjeno je gotovo 6 kg droge marihuana, bila je namijenjena uličnoj prodaji na području Rijeke”, kazao je Zrinušić. Naglasio je kako se time razbio i jedan krak preprodaje droge.
“Istraživanje je bilo kompleksno, dugo je trajalo, no rezultati su vrhunski”, dodao je Zrinušić.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.