Pixsell

Policija na tragu osobi koja je poticala Varaždinke na samoubojstvo?

Autor: Damir Kramarić

Čitatelji su nam dojavili da se Tajana nekoliko dana prije smrti išla sastati sa čovjekom kojeg je upoznala preko facebooka i koji bi mogao imati veze sa sotonizmom.

Dnevno.hr je, da podsjetimo, jučer objavio tekst pod naslovom “Sotonizam i tama iza (samo)ubojstva mladih djevojaka u Varaždinu?” u kojem smo iznijeli naša otkrića iz istrage koju smo vodili uz pomoć Nebojše Buđanovca, varaždinskog psihoterapeuta i socijalnog pedagoga, a u vezi slučaja koji je potresao ne samo Varaždin, već i cijelu Hrvatsku.

Iz neslužbenih izvora bliskih istrazi ovog potresnog samoubojstva, saznajemo kako policija prati novi trag, koji korespondira upravo sa našim zapažanjima. Naime, pregledom bloga pokojne Tajane, koji su detaljno analizirali i novinari portala dnevno.hr, te prateći vrlo zanimljive komentare ispod našeg jučerašnjeg teksta, otvorila se sumnja koja bi na kraju mogla dovesti do osobe koja je možebitno potaknula djevojke na samoubojstvo. Čitatelji su nam, naime, dojavili da imaju spoznaja da se Tajana nekoliko dana prije smrti išla sastati sa čovjekom kojega nije poznavala, a kojeg je upoznala preko facebooka i koji bi mogao imati veze sa sotonizmom.

Iste indicije nagnale su i varaždinske istražitelje da ispitaju mogućnost kako je zasad još nepoznata osoba počinila kazneno djelo poticanja na samoubojstvo.

Sotonizam i tama iza (samo)ubojstva mladih djevojaka u Varaždinu?


Prijatelju rekle da se žele ubiti

Također smo doznali neke dosad nepoznate detalje kobnog ponedjeljka. Po završetku nastave djevojke su slaveći skorašnji kraj škole zajedno s društvom konzumirale alkohol u nekoliko varaždinskih parkova. Predvečer, neposredno prije odlaska na obalu Drave, dakle oko 23 sata, jednom prijatelju su rekle da se idu ubiti. Prijatelj ih je nagovarao da ostanu kod njega, nonjihove riječi ipak nije shvatio posve ozbiljno, pa nije pošao za njima kada su se uputile prema rijeci. Nakon toga na benzinskoj su pumpi kupile svaka po dvije litre piva. Nadzorne kamere na benzinskoj zabilježile su da su obje djevojke već bile podosta pripite. Jedna od njih navodno je dugo povraćala u WC-u benzinske crpke. Oko 23.15 djevojke su s pivom u rukama napustile benzinsku i krenule prema Dravi. Oko 23.30 poslale su oproštajnu sms poruku u kojoj prijateljima s facebooka poručuju da ih sve vole.

Smrt dvije maturantice

Njihove su stvari kasnije pronađene u čamcu u Dravi, a tijela nedaleko od tog čamca. Iz te pojedinosti može se zaključili da se one nisu u vodu bacile ili pale- to zasad ostaje nepoznanicom- odmah nakon dolaska na Dravu, već da se to dogodilo pred jutro, jer voda nije tijela odnijela daleko od čamca. Tajana i Maja vjerojatno su još nekoliko sati sjedile u čamcu i pile pivo, pa su kasnije pale, ili se bacile u rijeku. Ni jedna djevojka, prema tvrdnjama našeg izvora, navodno nije znala plivati.

I psihoterapeut Buđanovac javio nam se s novim pojedinostima o slučaju, no zamolio nas je da pričekamo s objavljivanjem dok ne provjeri jesu li priče koje je čuo istinite. Mnogo ga je ljudi zvalo i ponudilo svoja saznanja, pa je i on uvjeren da će uz pomoć novinara i policije, kako kaže, ovaj put doći do osobe koja je navodila Varaždinke na samoubojstvo.

Varaždin kao epicentar sotonizma

Varaždin i okolica su, da podsjetimo, godinama spominjani kao regija u kojoj postoji jedan ili više ogranaka sotonističke sekte i

Slažem se s time da iza njihovih smrti stoje sotonističke grupe. Na facebooku jedne od utopljenica se može naći i vidjeti da se upravo preko facebooka dopisivala s jednim muškarcem iz Zagreba kojeg nije poznavala a s kojim se trebala naći nekoliko dana prije smrti. A kad sam otvorila profil tog muškarca i vidjevši njegove slike, prvo što sam pomislila je da on pripada nekoj od tih sotonističkih grupa… Mislim da ima tu dosta skrivenog oko njihovih smrti što bi trebalo istražiti pa se možda spriječe daljnja samoubojstva mladih ljudi. ovaj nas je događaj sve potresao i naježio :((

Komentar čitateljice

gdje je u zadnjih nekoliko godina zabilježeno nekoliko samoubojstava ili pokušaja samoubojstava, za koje bi se moglo pretpostaviti da iza njih stoje pripadnici sotonističke sekte. Psihoterapeut Nebojša Buđanovac i nevladina organizacija “Anđeli čuvari Varaždin” već godinama pomažu mladima koji su si pokušali oduzeti život, ili su o tome intenzivno razmišljali, te su kroz svoj rad otkrili da iza mnogih pokušaja samoubojstva stoje upravo pripadnici sotonističke sekte, kojima je jedan od glavnih ciljeva navođenje mladih na samoubojstva. Anonimnost koju jamči internet, a ujedno i laka dostupnost svih onih koji na mreži iskazuju svoje osjećaje, svoju ranjivost i tugu, omogućila je sotonistima da se bez puno rizika sa sigurne udaljenosti upuste u “lov na ljudske duše”, te da malo pomalo one labilnije uvuku u svoju filozofiju prema kojoj ovozemaljski svijet ne zaslužuje ništa drugo do prijezira. Oni, da podsjetimo, zastupaju učenja prema kojima je ovaj svijet stvoren kao klopka za ljudska bića čija je svrha da selekcionira one koji su dovoljno “pronicljivi” da otkriju tu “prijevaru”, te koji su u stanju izaći iz okvira tog svijeta prekršivši sve univerzalne ili Božje zakone. Odlazak u smrt prema učenju sotonista je, dakle, čin oslobađanja od okova ovoga svijeta.

Da je jedna od djevojaka (Tajana) možda bila pod utjecajem sotonista i njihovog poučavanja mogli bi zaključiti po naslovnici njenog bloga na kojoj dominira mračna fotografija groblja. Međutim, iščitavši postove na njenom blogu također se može uvidjeti kako je bila veliki obožavatelj grupe ‘Tokio Hotel’, megapopularne njemačke pop-rock grupe koju mnogi vežu uz emo pokret.

Vrlo velika sličnost sa samoubojstvom djevojaka na Rabu

Analizirajući poruke koje su u sličnim situacijama ostavljale druge djevojke koje su učinile isto što i varaždinske maturantice, uvidjeli smo veliku sličnost kod njihovih postupaka, ali i kod posljednjih poruka koje su ostavile prije odlaska u smrt.

Dvije djevojke koje su prije nešto manje od tri godine zajedno skočile sa zvonika na Rabu, a čiju smrt Nebojša Buđanovac s velikom sigurnošću također povezuju sa sotonistima, prije skoka u ponor su na zidu zvonika ostavile poruku posuđenu iz poznate pjesme Branimira Štulića, koja u okolnostima u kojima je tada upotrijebljena zvuči vrlo jezivo.

Rab, crkveni zvonik

Poruka glasi: “Dolazim ti kao fantom slobode, uradi što znaš, dolazim ti kao fantom slobode, ravno do dna.” Magdalena i Antonija skočile su ravno do dna. Prije toga su najavljivale svoje samoubojstvo, no nitko ih, kao ni varaždinske djevojke, nije shvaćao ozbiljno. Jednako kao i dvije Varaždinke, i njih dvije su se prije smrti sms porukama oprostile od svojih prijatelja i prijateljica, a jednako kao one, zadnjih su dana prije samoubojstva bile vrlo vedre i dobre volje.

Uspoređujući, dakle, čin djevojaka s Raba i varaždinskih djevojaka, kao i poruke koje su iza sebe ostavile prije samoubojstva, dolazimo do zaključka da su djevojke u oba slučaju u smrt otišle gotovo s radošću, proglašavajući svoj postupak činom slobode. Povežemo li, pak, njihove zadnje poruke s učenjem sotonista, podudarnost je zastrašujuće velika.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.