Foto: Pixabay

POLICIJA IZDALA OZBILJNO UPOZORENJE: Opasnost na cesti vreba tijekom cijelog vikenda! Nesreća u Ivanovcu se mogla izbjeći…

Autor: Ana Korenić

U petak, 27. studenoga 2020. godine nešto prije 20 sati u Ivanovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost smrtno stradao 42-godišnji vozač osobnog automobila. Upravljajući Mazdom Premacy, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Josipa Broza, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju automobilom djelomično sišao izvan kolnika na travnatu površinu.

Potom je u povratku automobila na kolnik došlo do zanošenja te izlijetanja izvan kolnika, gdje je automobil udario u dvorišnu ogradu obiteljske kuće, a u nastavku kretanja i u drveće unutar dvorišta. Uslijed siline udara dio odbačenih dijelova ograde oštetili su Hondu Accord čakovečkih registarskih koja je bila parkirana u spomenutom dvorištu.

Očevidom je utvrđeno kako vozač Mazde za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Liječnik pristigle ekipe hitne medicinske pomoći na mjestu događaja  utvrdio je smrt 42-godišnjeg vozača. Na mjestu događaja pripadnici JVP-a Čakovec sudjelovali su u vađenja tijela preminulog vozača iz vozila.

Prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika tijelo preminulog 42-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti obdukcija. Zbog obavljanja očevida od 20 sati i 10 minuta do 21 sat i 55 minuta Ulica Josipa Broza u Ivanovcu bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilaznim pravcima.

O prometnoj nesreći dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Preminuli 42-godišnji vozač osobnog automobila deveta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

Ovog vikenda na području Međimurske županije očekuje se pojava slabe kiše, koja će potkraj vikenda, s padom temperature prijeći u susnježicu, a u višim predjelima i u snijeg. U takvim okolnostima, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano te se produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika namijenjen za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima. Zbog takvih uvjeta, iz PU međimurske posebno upozoravaju vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i trenutnim uvjetima na cesti.




Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.