Policija brzo riješila stvar: Uhićen osumnjičeni za postavljanje bombe u Susedgradu

Autor: Dnevno

PU zagrebačka danas je izvijestila da je uhitila 31-godišnjaka zbog postavljanja 2,5 kilograma eksploziva, prijetnji te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnja se da mu je cilj bio zastrašiti i izazvati uznemirenost kod Ivica Ivića (37), višestrukog prvaka u kick-boksu.

IZ PU zagrebačke poslali su priopćenje:

“Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu 37-godišnjaka i kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenoga izazove uznemirenost i strah za svoj i život svoje obitelji, tijekom srpnja 2019. godine, došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba. Nadalje, sumnja se da je ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i osobni automobil marke BMW koji je u vlasništvu tvrtke oštećenoga, prišao osobnom automobilu i u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg.

Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge”, stoji u priopćenju.

 




 

 




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.