POLICAJAC UBIO PSA IZ SLUŽBENOG ORUŽJA Podnesena je kaznena prijava. On tvrdi da je mislio da se radi o divljoj životinji

Autor: Dnevno

Šibenska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv svog zaposlenika zbog usmrćivanja psa iz službenog oružja. Tako su u priopćenju naglasili da policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom iste policijske uprave zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je policijski službenik 20. prosinca u večernjim satima, izvan službe u neograđenom prostoru dvorišta obiteljske kuće – smatrajući da se radi o divljoj životinji – iz službenog oružja ispalio hitac i ustrijelio psa u vlasništvu 60-godišnjaka.

“U veterinarskoj stanici će se provesti obdukcija strvine psa”, priopćili su iz policije nakon dovršenog istraživanja.

No, nisu otkrili mjesto događaja, kao ni dob policijskog službenika.

“Policijski službenik je suspendiran, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku”, poručili su iz policije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.