Policajac Šipušić: Da sam prenio što mi je rekao Mafalani, smijali bi mi se

Autor: M.S.

Šipušić je u vrijeme atentata na Pukanića bio vođa grupe za organizirani kriminal u šestoj policijskoj postaji, a danas je pomoćnik načelnika u istom odjelu. Nikome nije rekao za dobivene informacije, čak ni nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Policajac Nenad Šipušić znao je da će se dogoditi ubojstvo u centru grada, no nije znao tko će, kada ni kako nekoga ubiti. Potvrdio je to svjedočenjem na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića. Točnim se dakle pokazalo, makar samo djelomično, ono što je Amir Mafalani prije tjedan dana tvrdio na Županijskom sudu u Zagrebu.

– Desetak dana prije ubojstva Amir Mafalani mi je rekao da će se nešto veliko dogoditi u centru grada. Rekao mi je da će nekoga ubiti, ali nije mi znao reći tko će biti počinitelj i žrtva – rekao je Šipušić pred sucem.

Znao sam da će kolege tijekom obrade doći do mene, pa sam ih pričekao

policajac Nenad Šipušić

On je u vrijeme atentata na Pukanića bio vođa grupe za organizirani kriminal u šestoj policijskoj postaji, a danas je pomoćnik načelnika u istom odjelu. Nikome nije rekao za dobivene informacije, čak ni kada je ubojstvo izvršeno.

– Informacije koje sam dobio od Mafalanija bile su nedostatne da bilo što povežem i pokrenem. Da sam s takvim fondom informacija došao kod svojih kolega, izazvao bih njihov podsmijeh – svjedoči Šipušić.

Policajac se pouzdao u svog doušnika Mafalanija, pa mu je rekao samo da ostane na vezi s Robertom Matanićem te da ga obavještava o slijedu događaja.

To što nije šefovima kasnije rekao da nešto zna, Šipušić opravdava susretom s Mafalanijem na dan ubojstva, kad ga je upitao i je li ubojstvo Pukanića i Franjića to o čemu je desetak dana prije pričao. Mafalani mu je navodno odgovorio ‘Nije, ne znam’, nakon čega je porekao sve što mu je rekao prije.




No, Šipušić nije nikome rekao o vjerojatnoj povezanosti ni kad je vidio da je Mafalani uhićen. Nije, također, htio nikome doći na vlastitu inicijativu jer bi se to nadređenima možda činilo kao opravdavanje.

Na pitanje sutkinje kako to da nije prijavio najavu zločina, posebno što je nekoliko dana ranije ubijena Ivana Hodak, Šipušić je kazao da u policiji postoji naputak da se uopćena izvješća ne sastavljaju.

– Znao sam da će kolege tijekom obrade doći do mene, pa sam ih pričekao – sjeća se Šipušić.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.