Pokrenuta istraga protiv Faggiana, Kneževića i Žmaka: Oštetili Novi List za 800 tisuća kuna?

Autor: hina

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a ne navode se imena osumnjičenih niti trgovačkih društava, ali Novi list je prepoznao da je riječ o inkriminacijama iz kaznene prijave koju je prije dva tjedna primorsko-goranska

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv predsjednika uprave Novoga lista Gordana Kneževića i većinskog vlasnika i člana uprave Alberta Faggiana, te bivšeg člana uprave Slavena Žmaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i oštetili Novi list za više od 800 tisuća kuna.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a ne navode se imena osumnjičenih niti trgovačkih društava, ali Novi list je prepoznao da je riječ o inkriminacijama iz kaznene prijave koju je prije dva tjedna primorsko-goranska Policijska uprava podnijela Županijskom državnom odvjetništvu. U osnovi prijava govori da je u ožujku 2013. godine aneksom ugovora o poslovnoj suradnji između tvrtki iz Rijeke i Zadra smanjena dotadašnja cijena usluga te je tijekom poslovnog odnosa u vremenu od ožujka 2013. do travnja 2014. godine, tvrtka iz Rijeke (Novi list) ostvarila manji prihod čime je oštećena za oko 819.000 kuna. Novi list pojašnjava da je riječ o Upravi i poslovima Novog lista i Zadarskog lista.

Policiji su protiv Uprave Novog lista zbog sumnje da je štetnim ugovorima oštetila Novi list, prijavu podnijela podružnica Sindikata novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci u priopćenju navodi da je nakon zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave Primorsko-goranske donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1955., 1957. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su svojim postupanjima ostvarili obilježja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarstvu.

“Osnovano se sumnja da su okrivljenici kao članovi uprave jednog trgovačkog iz Rijeke, na sastanku uprave tog trgovačkog društva; unatoč saznanju o činjenici da između tog trgovačkog društva i trgovačkog društva iz Zadra (koje je izdavač dnevnog glasila) postoji Aneks I Ugovora o dugoročnoj poslovnoj suradnji potpisan 2. svibnja 2011. kojim su dogovorene i utvrđene cijene za usluge koje društvo iz Rijeke obavlja za društvo iz Zadra; na traženje jednog od članova uprave koji je ujedno i vlasnik trgovačkog društva iz Pule a koja je stopostotni vlasnik društva iz Zadra, nakon sastavljanja novih kalkulacija cijena usluga, koje su osjetno snižene, potpisan je Aneks II Ugovora o dugoročnoj poslovnoj suradnji 1. ožujka 2013. Temeljem tog potpisanog Aneksa ugovora je do 1. travnja 2014. za trgovačko društvo iz Zadra pribavljena imovinska korist u iznosu od 819.006,42 kune, dok je za navedeni iznos oštećeno trgovačko društvo iz Rijeke, a okrivljenici su se kao članovi uprave bili dužni brinuti o imovinskim interesima trgovačkog društva iz Rijeke”, navodi se u priopćenju.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.