Marko Lukunic/PIXSELL

POČINITELJ MONSTRUOZNOG ZLOČINA U BEDEKOVČINI JE KARLO V.: Četiri slomljena rebra, nagnječenje pluća i smrskana lubanja

Autor: dnevno.hr

Karlo Vuksan (26) osumnjičen je za teško ubojstvo Vere J. (76) u Bedekovčini. Mladić je u posljednjih pet godina čak 15 puta prijavljen za krađu i tešku krađu, ali i za računalno krivotvorenje, što je policiju i dovelo do njega. Naime, Vuksan je već i prije bio prijavljen jer je nekome ispeglao ukradenu karticu, a bio je i prekršajno kažnjavan zbog remećenja javnoga reda i mira, odnosno nasilničkoga ponašanja.

U ulici u kojoj je živio u posljednje vrijeme se dogodilo više krađa i provala, i to baš u njegovu susjedstvu. Provaljeno je i u mjesnu crkvu iz koje su nestali zlatni kaleži. Karlo je priznao da ih je ukrao i prodao.

“Netko je moju susjedu ubio i opljačkao i ja sam glavni osumnjičeni. Ako te pozovu iz murije, reci da sam prešo u sredu na more” stoji u poruci koju je Vuksan poslao prijatelju tek nekoliko sati nakon ubojstva.

Dan nakon nije dao naslutiti da s time ima ikakve veze. Iste noći kad ju je ubio, vlakom je otišao u Zagreb i pozvao dvojicu prijatelja da pođu s njim.

Uputio se u Travno gdje je kupio marihuanu i amfetamine te je trojac poslije iznajmio sobu u jednom motelu u Savskoj. Tijekom cijele večeri Vuksan je iz novčanika vadio novac i plaćao stotine kuna vrijedne račune za drogu, hostel, alkohol. U iznajmljenoj sobi su pušili travu i pili votku sa sokom od naranče, a ujutro su planirali vlakom natrag u Bedekovčinu.

Vuksan je otišao u zalagaonicu i podignuo Playstation 4 koji je ranije založio za 800 kuna, a tamo je kupio i joystick te jednu igricu. Dok su ulazili u glavni željeznički kolodvor prišli su im policajci, pokazali značke i naredili im da s njim pođu u postaju.

Podsjetimo, prošle srijede Vera je bila na misi za mladića koji je preminuo. Oko 20.30 sati pozdravila se sa susjedom iz ulice i otišla u svoje dvorište. Sljedećeg jutra imala je dogovor kod frizerke za frizuru i šišanje jer je za vikend trebala ići u Mariju Bistricu. Nije se pojavila pa je frizerka alarmirala njezinu kćer, a ona poslala supruga da provjeri gdje je njezina majka. Zet ju je pronašao mrtvu u kupaonici.




Obdukcijom je utvrđeno da je imala čak četiri slomljena rebra, nagnječenje pluća te smrskanu lubanju i krvarenje u moždanim komorama.

Ozljede na glavi, sumnjaju istražitelji, ubojica je nanio neutvrđenim predmetom, koji nije pronađen na mjestu događaja. Iz kuće je nedostajao samo novčanik s dokumentima i bankovnim karticama te ključ od ulaznih vrata kuće. Na odlasku je ubojica s vanjske strane zaključao vrata kuće Vere J. Vjerojatno je, tim svojim činom, želio smesti istražitelje ili ih navesti na pogrešan put. S ukradenim bankovnim karticama ubojica se uputio do jednog od samo dva bankomata u Bedekovčini. Tamo ga je kamera snimila dok je s njezina računa nešto prije ponoći podizao oko 5000 kuna. Još toliko podigao je sutradan na bankomatu u Zagrebu.

Iako je Vuksan, kako doznajemo, šutio na ispitivanju u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, te je jedino izustio da je ovisnik, istražitelji vjeruju kako mu je novac trebao upravo da zadovolji tu svoju ovisnost, prenosi Jutarnji list.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.