Miranda Cikotic/PIXSELL / ilustracija

POČELO SUĐENJE BRANITELJU ZA BRUTALNO UBOJSTVO U SREDIŠTU ZAGREBA: ‘Zatvor mi smeta i potreban mi je mir. Odležao bih u bolnici’

Autor: Daniel Radman

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje 44-godišnjem Amiru E. kojem su se sudi zbog optužbe da je u podstanarskom stanu usmrtio svoju stanodavku, 74-godišnju Jasnu Z, javlja Jutarnji list.

Ubojstvo se dogodilo 29. travnja ove godine, a Emir je, prema optužnici, uslijed svađe i sukoba Jasni nožem zadao više reznih rana. Njega se tereti se da je stanodavki zadao rezne rane obaju dlanova, prstiju, ručnog zgloba, šake, vrata s ozljedama lijeve zajedničke karotidne arterije, glave i čeljusti, vrata i područja iznad ključne kosti te ranu u projekciji lijevog akromioklavikularnog zgloba.

Iako je Jasna vrlo brzo izgubila svijest, preminula je 5. svibnja, tjedan dana poslije napada.

Optuženi: Potreban mi je mir

Vještak psihijatar ustvrdio je kako optuženi, umirovljeni sudionik Domovinskog rata, ima psihičke smetnje i tri ozbiljne dijagnoze te da je u inkriminirano vrijeme bio smanjeno ubrojiv.

“S obzirom na to da se radi o težim smetnjama i bitno smanjenoj ubrojivosti, ukoliko ne bi bilo provedeno psihijatrijsko liječenje, postoji rizik od ponavljanja sličnog ili težeg kaznenog djela“, rekao je na sudu, na što je optuženi reagirao. “U odnosu na moje to duševno stanje, kao posljedica rata valjda, zatvor mi smeta i potreban mi je mir. Pa ako bi se moglo predložiti da idem u bolničku ustanovu odležati”, dodao je.

Danas su svjedočili i sustanari koji su ispričali okolnosti stravičnog događaja. Jedna od svjedokinja je ispričala je kako je Emir pozvonio na njena vrata i zatražio od nje da zove policiju te da joj je rekao da su se on i Jasna potukli noževima. Napomenula nam je da je sa žrtvom bila u lošim odnosima, kao i još nekoliko stanara te da je strahovala da je fizički ne napadne jer je često izazivala svađu.

Gospođa Jasna nas je često fizički napadala, vješala nam je stalno nešto na vrata, bacala izmet ispod balkona. Unazad 20 godina iznajmljivala je stan. Podstanare je često mijenjala. Uglavnom su to bili muškarci samci. Iz stana se često čula buka i svađa, a podstanare je često izbacivala iz stana bez stvari pa je intervenirala policija.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.