Po utakmici zarađivali 300.000 eura, privedeni Agić, Mumlek i Zubak

Autor: M.P.

Prema neslužbenim informacijama pod sumnjom su Varteks, Međimurje, Zadar, Lokomotiva i Croatia Sesvete, a među privedenima i Varteksov Andrija Balajić te kapetan Zadra Jakov Surać.

U akciji policije i USKOK-a nazvanoj “Offside” u Hrvatskoj su danas privedene 22 osobe, 20 hrvatskih i 2 slovenska državljanina, zbog sumnji u namještanje utakmica Prve hrvatske nogometne lige i prijevare u klađenjima, a među uhićenima ima i prvoligaških nogometaša. Prema informacijama koje posjeduje portal dnevno.hr, policija ispituje igrača Croatia Sesvete i bivšeg reprezentativca Jasmina Agića, kao i bivšeg člana reprezentacije Miljenka Mumleka, te sina Zvonka Zubaka, vlasnika kluba Croatia Sesvete, Tomislava Zubaka.

Policija ispituje Agića i sina Zvonka Zubaka zbog namještanja utakmica

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, pod sumnjom su Varteks, Međimurje, Zadar, Lokomotiva i Croatia Sesvete. Isti izvori dodaju kako su, osim Mumleka i Agića, među privedenima Varteksov Andrija Balajić te kapetan Zadra Jakov Surać. Sumnja se da su oni zajedno s ostalim uhićenicima u ovoj akciji, počinili kaznena djela udruživanja zbog pribavljanja nezakonite imovinske koristi, te primanja i davanja mita.

Suradnja s drugim državama

Policija procjenjuje da se po jednoj utakmici zarađivalo 150 do 300 tisuća eura. Namještali su se konačni rezultati, ali i sami tijek utakmice, odnosno ishodi na poluvremenu.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izvijestio je i da se, osim s njemačkom policijom, surađuje i s policijama drugih europskih država zbog sumnji u namještanje utakmica u inozemstvu.

Osumnjičeni privedeni u akciji “Offside” trenutno su na ispitivanju u policiji, a očekuje se da će do kraja dana početi njihovo privođenje u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.