screenshot

‘OVO JE NEVIĐENA KATASTROFA’: Vatrogasci stradavaju, požari divljaju Dalmacijom!

Autor: T. P.

Požar u mjestu Sitno Donje zahvatio je i nekoliko kuća

U požarima koji su zahvatili Dalmaciju mnogi su vatrogasci ozlijeđeni te su zatražili hitnu pomoć.

Reporter Nove TV razgovarao je s jednim vatrogascem koji je unatoč ozljedi ostao na požarištu kod Omiša.

“Od jutros smo na terenu. Žar me je pogodio u oko dok smo gasili požar. Ostat ćemo na terenu koliko god možemo. Bilo me je strah, ali pokušavamo sve. Nikad se nismo susreli s nečim ovakvim”, kaže Toni Jeličić iz Solina.

(FOTO) PANIKA KOD OMIŠA! Vatra stigla do kuća, mještani u srahu: Bojimo se,opkoljeni smo sa svih strana’

Aktivno je sedam požara i munjevito se šire na području između Splita i Omiša.  Gašenje otežava snažan vjetar te ni kanaderi ne mogu pomoći. U mjestu Srinjine požar je zahvatio i jednu kuću i nekoliko radnih strojeva.

Pavle Gruica, stanovnik mjesta Sitno Gornje, opisao je situaciju u mjestu:




“U Sitno Gornje kuće gore, branili smo crkvu. Ovo je katastrofa neviđenih razmjera. Linija vatre je duga skoro od Omiša do Splita, ovo je nemoguće braniti. Dajemo sve od sebe. Ne možemo se boriti s ovako velikom burom. Ova vatra je nezaustavljiva. Bojim se. Prva kuća je na 100 metara, vatra nas je opkolila. Ako se popodne vrati maestral, ne znam što će se dogoditi”, kaže Gruica za Novu TV.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.