Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OTKRIVENA PREVARA: 20-godišnjak umjesto 19-godišnjaka položio prvu pomoć za vozački te krivotvorio potpis

Autor: Dnevno

Uhićena su dvojica mladića za koje se sumnja da su krivotvorili isprave. Riječ je o 20-godišnjem mladiću koji je umjesto godinu mlađeg mladića izašao na ispit iz prve pomoći, smatra policija. Također, krivotvorio je potpis i tako ilegalno pomogao 19-godišnjaku da na taj način dođe do vozačke dozvole.

“Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti 20 i 19 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja”, poručili su iz policije.

Sumnja se da je osumnjičeni 20-godišnjak u srpnju 2020. godine umjesto osumnjičenog 19-godišnjaka pristupio polaganju ispita iz prve pomoći te svojim potpisom u ime osumnjičenog 19-godišnjaka neistinito ovjerio nalog za provedbu ispita te time doveo u zabludu nadležno tijelo koje je 19-godišnjaku ovjerilo položeni ispit.
Također, policija sumnja se da je 19-godišnjak preuzeo vozačku dozvolu temeljem izdanog uvjerenja nadležnog tijela iako je znao da je uvjerenje neistinito. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.