Foto: Robert Fajt / CROPIX/Ilustracija

Osuđivani branitelj ušao u zapečaćen stan: Policija je tamo našla mrtvo tijelo

Autor: Dnevno.hr

Općinski kazneni sud u Zagrebu digao je optužnicu protiv Zagrepčanina (55) koji je u listopadu 2022. u večernjim satima na Trešnjevci skinuo službeni pečat Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske s vrata stana u kojem je stanovao muškarac koji je preminuo.

55-godišnjak koji je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata ranije je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijevare te je izdržavao kaznu od 2014. do 2015. Prema optužnici, pečat na stan stavljen je u veljači 2022. Muškarac je ušao u taj stan i tamo zaspao, a tamo su ga zatekli policajci.

U kaznenom nalogu se traži da se Zagrepčanina proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna osuda od pet mjeseci zatvora. Također se predlaže plaćanje troškova, u paušalnom iznosu od 40 eura.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX, Ilustracija

Branio se da nije vidio natpis ‘Stop! Policija’

Zagrepčanin je iznio obranu, rekavši da je tog dana u listopadu 2022. izašao iz noćne smjene. Radio je kao njegovatelj u domu za starije pa otišao na piće s prijateljima. U optužnici je navedeno da je cijeli dan proveo po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone.

“U sporni stan je došao navečer, gurnuo je ključ u bravu, a koji mu je prethodno dao pokojni vlasnik stana dok je još bio živ jer ga je redovito obilazio, a i skupa su stanovali dvije godine. S obzirom da je bio pijan toga dana, nije ni znao gdje je ni kako je došao na navedenu adresu. S obzirom da je bio mrak u hodniku, nije vidio natpis ‘Stop!Policija’, ali osjetio je špagicu, međutim nije se na nju obazirao, ušao je u stan i legao. Sutradan su ga probudili policijski službenici. Imao je dva ključa od stana, svoj i pokojnikov, a pošto je kolega preminuo dan prije, njegov ključ uzela je policija’, piše u optužnici.

Sablasno: Tijelo nepoznate žene pronađeno u stanu u Zagrebu
Susjeda primijetila da fali pečat

Iz službene zabilješke o dojavi Policijske uprave zagrebačke, kao razlog intervencije, navedena je smrt vlasnika stana i sumnja na koronu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto intervencije tamo je zatečen Zagrepčanin, i preminuli vlasnik stana, kojeg je zatekao kako leži u beživotnom stanju. Uskoro mu je pristigli mrtvozornik utvrdio smrt. Policiju je zvala susjeda koja je primijetila da je skinut službeni pečat.

Kako navode sa suda, optužnica se ukazuje opravdanom i na zakonu utemeljenom, a s obzirom na sve navedeno smatraju da su ispunjeni uvjeti da se izda kazneni nalog, prenosi 24sata.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.