Arhiva

OSUĐENA ‘KRVAVA NUŠA’: Nuši Bunić 12 godina zatvora za ubojstvo bivšeg dečka Nikole Tureka

Autor: Dnevno

Na Županijskom sudu u Varaždinu, danas je donesena presuda Nuši Bunić (23), koja je 2017. godine uhićena zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka (30). Nuša je osuđena na 12 godina zatvora, a u to se vrijeme ubraja boravak u pritvoru u kojem je od 15. lipnja 2017. godine. U istražnom zatvoru ostat će sve do pravomoćnosti presude, maksimalno dvije godine unutar koje i pravomoćna presuda mora biti donesena, javlja Varaždinski.hr.

To je nepravomoćna presuda Županijskog suda u Varaždinu, koju je danas poslije 13 sati objavila sutkinja Ljiljana Kolenko, a time je završen prvostupanjski dio ovog kaznenog postupka, koji je započeo uhićenjem optužene u lipnju 2017., dok suđenje, koje je bilo zatvoreno za javnost, trajalo od veljače 2018. godine.

Svoju obranu dala je samo u pisanom obliku, onemogućila je sudu da joj postavi pitanja. Njezina obrana je za sud bila neživotna, nelogična i neistinita te je za sud bila neprihvatljiva. Sutkinja je istaknula da je u svome iskazu Nuša bila kontradiktorna. Prvo je rekla da je bila napadnuta, potom da je to bio pokušaj silovanja, a onda da je bila silovana.

Nuša se branila time da se u hrvanju s njom Turek se sam nabio na nož kad je nasrnuo na nju, no iz rane je vidljvo da je zadana zamahom nožem. Obrana nije uspjela dokazati da ju je Turek napao.

Prema psihovještačenju, Nuši je dijagnosticiran granični poremećaj osobnosti. Vještak je rekao da na pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.