Osječanin je lažima, švercom i utajom oštetio proračun za oko 2,600.000 kuna

Autor: hina

Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak iz BiH u Republiku Hrvatsku preko graničnih prijelaza Metković i Gabela Polje uvozio poljoprivredne proizvode za koje je izbjegao plaćanje carine i PDV-a, oštetivši Ministarstvo financija za 2,623.170,00 kuna.

Djelatnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske istragom su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 39-godišnjak iz Osijeka počinio kaznena djela davanja lažnog iskaza krivotvorenja isprave, utaja poreza i drugih davanja, čime je oštetio državni proračun za više od 2 milijuna i 600 tisuća kuna.

Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak u namjeri korištenja povlastica iz sporazuma o prekograničnom prometu i suradnji između BiH i Republike Hrvatske ishodio izdavanje evidentnih listova u pograničnom prometu.

Prikazivanjem lažnih činjenica i davanje lažnog iskaza dobio je i koristio evidentne listove.

U razdoblju od svibnja 2006. do lipnja 2010. on je iz BiH u Republiku Hrvatsku preko graničnih prijelaza Metković i Gabela Polje uvozio poljoprivredne proizvode za koje je izbjegao plaćanje carine i PDV-a, oštetivši Ministarstvo financija za 2,623.170,00 kuna.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, navodi PU dubrovačko-neretvanska.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.