fbpx
Foto PU zagrebačka

OPAKI PLAN SPLITSKIH PREVARANTICA! Godinama lagala da mu je bivša cura i tražila ogroman novac

Autor: Dnevno.hr/A.L.

Splitska policija izvijestila je da su službenici organiziranog kriminaliteta dovršili istragu nad 24-godišnjakinjom i 48 godišnjakinjom.

Prvoosumnjičena se sumnjiči da je počinila kazneno djelo prijevare na štetu 60-godišnjaka i dva kaznena djela Prijevare na štetu 53-godišnjaka i 39-godišnjakinje. Nadalje, 24-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo pomaganja 48-godišnjakinji u počinjenju prijevare.

Naime, spomenuta 48-godišnjakinja se sumnjiči da je tijekom 2006. godine dovela u zabludu 60-godišnjaka lažno mu se predstavljajući da je njegova bivša djevojka tražeći da joj mjesečno uplaćuje razne novčane iznose, uz obećanje udaje za njega, što je oštećeni i učinio te joj do ožujka ove godine uplatio ukupno iznos od 830.000,00 kuna.


Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prema dogovoru s 24-godišnjakinjom tražila da dio novca oštećeni uplaćuje i na račun druge osobe koja je potom novac radi prikrivanja kaznenog djela i radi prikrivanja sudioništva prebacivala spomenutoj 24-godišnjakinje koja je zajedno s 48-godišnjakinjom trošila novac na osobne potrebe. Od novca koji je opisanim načinom protupravno prisvojen kupile su osobno vozilo koje su potom prodale i dobiveni novac zajedno potrošile.

Nadalje se 48-godišnjakinja sumnjiči da je tijekom 2019. godine dovela u zabludu 53-godišnjaka lažno mu se predstavivši kao djelatnica Porezne uprave Split, te mu ponudila rješavanje otpisa poreznog dugovanja, zbog čega ga je u više navrata tražila novac, sveukupno 18.000,00 kuna koji joj je i predao. Također se sumnjiči da je listopadu 2020. godine dovela u zabludu 39-godišnjakinju kojoj je lažno iznosila činjenice kojima je tražila hitno potreban novac i da će joj vratiti za mjesec-dva, u  što je oštećena povjerovala i istoj predala 6.000,00 kuna. Novac je 48-godišnjakinja zadržala za sebe i nije oštećenoj vratila. Protiv 48-godišnjakinje i 24-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu.

Autor:Dnevno.hr/A.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.