Foto: PU primorsko-goranska

OKUŠAO SE U PREPRODAJI ORUŽJA! Mladić papreno kažnjen: Pronašli mu tri bombe, pušku, strojnicu…

Autor: I.G.

Jedan 26-godišnjak putem interneta je nabavljao dijelove za razno automatsko oružje i strojnice čije je posjedovanje zabranjeno. Prodaju oružja oglašavao je na čak 32 oglasa, a primorsko-goranska policija uhitila ga je i po dovršetku istrage kazneno prijavila.

Policija je u ponedjeljak objavila kako je zbog više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja privela 26-godišnjaka, pri čemu je upravo njegovo prijavljivanje i privođenje rezultiralo kriminalističkom istragom.

Utvrđeno je kako je tijekom prošle godine u više navrata putem Interneta objavio 32 oglasa kojima je nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a pored toga je baš prošlog tjedna jednom kupcu protuzakonito prodao spremnik za automatsku pušku.

U policiji naglašavaju kako je riječ o dijelovima koji su sastavni dio oružja čija je nabava i posjedovanje zabranjeno građanima, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja.

Temeljem naloga suca istrage riječkog Županijskog suda, pretraženi su dom i vozilo koje 26-godišnjak koristi na širem području Rijeke i Kraljevice.

Tamo su pronađene tri ručne bombe, automatska puška, strojnica, osam komada pištolja/revolvera, prigušivač pucnja, zračna puška, dva komada dijelova oružja, 23 komada raznih spremnika za automatske puške i strojnice, kao i i 1737 komada streljiva raznih kalibara.

Završetkom istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a ujedno je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.