fbpx

Odbijen višemilijunski zahtijev Josipa i Borisa Kordića prema državi

Autor: Hina

Županijski sud je, navodi tužiteljstvo, u cijelosti potvrdio kako u sklapanju nagodbe Hrvatske i HFP-a s trgovačkim društvima ni na koji način nije povrijeđen zakon.

Zagrebački Županijski sud pravomoćno je odbio zahtjev Josipa i Borisa Kordića, kojim su tražili da sud utvrdi ništetnost nagodbe sklopljene 2008. između Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Republike Hrvatske s jedne strane te Dubrovačkih vrtova sunca i Vrtova sunca Orašac s druge strane, kao i da sud naloži državi i fondu da isplate tužiteljima 137,4 milijuna kuna sa zateznim kamatama.

 Poduzetnik Josip Kordić i njegov sin Boris Kordić lani u ožujku nepravomoćno su dobili tu parnicu na Općinskom građanskom sudu, koji je tada presudio da je ništetna nagodba između države i HFP-a te poduzetnika Josipa  i Borisa Kordića iz 2008. jer su bili prisiljeni zbog poslovne nužnosti nagodbom državi i HFP-u isplatiti 137,4 milijuna kuna.

 No, Županijski sud je u listopadu preinačio presudu Općinskog građanskog suda, izvijestilo je u petak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, navodeći da je pravomoćnom presudom tužbeni zahtjev odbijen kao neosnovan.


 Osim što je pravomoćnom presudom Županijski sud odbio tužbeni zahtjev, tužiteljima je naložio da državi nadoknade trošak parničnog postupka u iznosu od 725,500 kuna.

 Županijski sud je, navodi tužiteljstvo, u cijelosti potvrdio kako u sklapanju nagodbe Hrvatske i HFP-a s trgovačkim društvima ni na koji način nije povrijeđen zakon.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.