Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija (fotografija ne prikazuje stvarni događaj

OCA UBIO KAO ZADNJE SMEĆE! OSJEČKO KRVOPROLIĆE: Bojan izmasakrirao teško bolesnog Radovana, tijelo skrivao danima

Autor: L.B.

Protiv Bojana (39) podignuta je optužnica kojom ga se tereti da je prošlog ljeta nožem izmasakrirao i usmrtio teško bolesnog i slabo pokretnog oca Radovana (74) u kući u Osijeku.

Kako tvrde županijski tužitelji, motiv teškog ubojstva bilo je koristoljublje.

Naime, otac sinu nije htio dati novac, pa ga je ovaj ubio kuhinjskim nožem te mu uzeo bankovnu karticu preko koje je kasnije podigao na bankomatu ukupno 6000 kuna, piše Danica. Dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti najmanje 10 godina zatvora.

Ubojstvo nije otkriveno odmah, nego danima kasnije

Međutim, ubojstvo nije otkriveno odmah, nego danima kasnije, a nakon što su susjedi konačno pozvali policiju, Bojan je pokušao samoubojstvo te je hitno prebačen u bolnicu.

“Okrivljenika se tereti da je točno neutvrđenog dana između 29. ožujka i 10. travnja ove godine u Osijeku, iako svjestan da je njegov otac s kojim živi slabo pokretna i teško bolesna osoba, u nakani da ga usmrti i okoristi se njegovim novcem, kuhinjskim mu nožem zadao više teških i po život opasnih ozljeda od kojih je oštećenik preminuo.

Tereti ga se da je potom, koristeći bankovnu karticu i PIN, od 12. do 19. travnja s tekućeg računa oštećenika, neovlašteno, na bankomatu podigao i zadržao za sebe 6000 kuna. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, navodi se u utorak u priopćenju.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.