Obdukcija: Uzrok smrti dječaka u igraonici je vješanje

Autor: dnevno.hr

Petogodišnji dječak s Korčule preminuo je u subotu poslijepodne u igraonici Čarobni grad na Poljudu. Igrao se na trampolinu s toboganom, a u jednom su ga trenutku pronašli bez svijesti.

Obdukciju nesretnog petogodišnjaka koji je igrajući se u subotu u “Čarobnom gradu” na Poljudu oko 18.20 sati preminuo obavio je dr. Antonio Alujević sudski vještak i patolog s odjela za sudsku medicinu splitskog KBC-a.

– Odbukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti djeteta vješanje. Na vratu imaju jasni tragovi i brazde vješanja – kratko je komentirao dr. Alujević, piše Slobodna Dalmacija.

Petogodišnji dječak s Korčule preminuo je u subotu poslijepodne u igraonici Čarobni grad na Poljudu. Igrao se na trampolinu s toboganom, a u jednom su ga trenutku pronašli bez svijesti. Pokušaj reanimacije nije urodio plodom, pozvana je i Hitna pomoć čijim je kolima prevezen u splitsku bolnicu.

Igraonica je bila puna djece i njihovih roditelja, a kako piše Slobodna tamo se u trenutku nesreće zatekla i medicinska sestra koja je priskočila u pomoć i ustvrdila da dječačić još uvijek ima puls.

– Totalno je nerazjašnjeno to što se dogodilo u igraonici. Gledali smo snimke, ali se ne vidi dobro. Kako mi je njegov otac rekao, moguće je da je pao i slomio vrat. Spominjao je i da je zapeo za nekakav konop pa ostao bez zraka, ali to nije moguće jer tamo zapravo i nema konopa za koji može zapeti. Postoji nekakav konopčić, na onom dijelu preko kojeg se penju na tobogan – kazao je u subotu za Slobodnu Vangel Likuševski, voditelj igraonice, šokiran cijelim događajem.

Igraonica je svoja vrata djeci i roditeljima otvorila prošloga prosinca, a u vlasništvu je košarkaša Nikole Vujčića.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.