NOVI DETALJI: Treći uhićeni u slučaju iznude je bivši Tuđmanov specijalac!

Autor: Dnevno

Nakon što je puštena vijest kako je uz pripadnika ATJ Lučko Andriju Vrhovca i bivšeg policajca i zvijezdu Krim tima 2 Leona Lučića, uhićen je i treći član bande koja je od zaprešićkog poduzetnika M.D. pokušala iznuditi 100 tisuća eura, mnogi su se zapitali o kome je točno riječ. Kako doznaju mediji riječ je o bivšem vojnom specijalcu Darku Purgaru.

Podsjećamo, 10. siječnja na nadvožnjaku iznad autoceste kod Draganića Lučić se sukobio s poduzetnikom i njegovim prijateljem, bivšim MMA borcem M.Š. i pritom je teško ozlijeđen. Policija koja je trebala biti na primopredaji je teško zabrljala akciju pa je Lučić udarajući pištoljem nasrnuo na poduzetnika i njegovog prijatelja. Kada su poduzetnik i MMA borac savladali Lučića, aktivni pripadnik ATJ Lučko Andrija Vrhovec je pobjegao. Uhićen je proteklog tjedan i pred istražiteljima se rasplakao.

“Čini se da je on onaj koji je nazivao poduzetnika”, rekao je Indexov izvor upućen u istragu. Purgar je od sinoć u policiji, a danas bi se trebalo obaviti prepoznavanje i pretres kuće.

Purgar je, doznaje Index, bivši vojni specijalac. U vojsci je bio do kraja kolovoza 2005. godine kada je imao 35 godina, a njegov vojni put je više nego zanimljiv. Bio je pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, elitne vojne postrojbe podčinjene izravno predsjedniku Franji Tuđmanu.

Zbog posebnog statusa 1. gardijski zdrug su često nazivali Tuđmanovim pretorijancima. Purgar je kao vojni specijalac prošao obuku za komandose u obučnom središtu gardijskog desantnog pješaštva Gavran, a kasnije je prešao u 352. diverzantsko ronilačku bojnu koja je bila smještena u splitskoj ratnoj luci Lora. Iz vojske je izašao u činu desetnika, a u civilstvu je po zanimanju bio mesar.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.