Foto: Neja Markicevic / CROPIX

PIJANI ZAŠTITAR U HNB-u OČAJNIČKI TRAŽIO IZLAZ VAN! Teturao s frakturom lubanje, a onda pucao u vrata: ‘Bio je dezorijentiran, izgubio je karticu i mobitel’

Autor: Dnevno.hr

Burno je noćas bilo u zgradi Hrvatske narodne banke na u centru Zagreba gdje je, osim hitne pomoći, intervenirala i policija. A sve radi zaštitara koji je bio, kako bi se reklo, nestašan na radnom mjestu.

Kako javlja policija oko 23 sata 57-godišnji zaposlenik trgovačkog društva koji obavlja poslove u prostoru banke je pod utjecajem alkohola od 2,9 g/kg pao na stepenicama i teško se ozlijedio.

“Nakon pada 57-godišnjak je pod zasad nerazjašnjenim okolnostima ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja kojeg je posjedovao na zaduženju uslijed čega su oštećena vrata. Prilikom navedenog događaja nitko drugi nije ozlijeđen.

Liječnička pomoć ozlijeđenom pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku”, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Kako neslužbeno doznajemo, spomenuti zaštitar jučer se tijekom smjene posvađao s drugim zaštitarom. Upit smo poslali i tvrtki u kojoj su zaposleni.

U međuvremenu smo dobili odgovor od HNB-a.

“U noći sa 6. na 7. srpnja zaštitar, zaposlenik AKD-Zaštite d.o.o., vanjski suradnik Hrvatske narodne banke, pao je na unutarnjem stepeništu glavne zgrade HNB-a tijekom noćnog obilaska prostorija. Pad je rezultirao teškom tjelesnom ozljedom (frakturom lubanje), a naknadno je kod njega utvrđena i povišena razina alkohola u krvi. Prilikom pada je izgubio mobitel i karticu za kontrolu prolaza unutar HNB-a te je u stanju dezorijentiranosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao otvoriti vrata i nakon nekog vremena opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima.




Ostali vanjski suradnici odmah su reagirali te pozvali nadležne službe – hitnu pomoć, policiju i službenike Ravnateljstva civilne zaštite, Sektora za inspekcijske poslove, Inspekcije za privatnu zaštitu i detektivske poslove. Zaposlenik AKD-Zaštite d.o.o. je hospitaliziran i u stabilnom je stanju”, stoji u njihovom odgovoru.

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.