Njemicu (16) ubila je jahta koja je povukla plutaču za koju je bila vezana?

Autor: T. Pšenko

Ronioci su mjesto urona iznačili plutačom za koju su bili vezani užetom pa se pretpostavlja da je jahta zahvatila propelerom uže i povukla djevojku te je ubila.

Prošla su dva dana od nesreće u Fažanskom kanalu u kojemu je tragično stradala 16-godišnja Njemica na koju je naletjela talijanska jahta “Kon-Tiki”, no istraga je još u tijeku. Iskaze su već dali vlasnik i posada jahte te roditelji nesretne Nijemice, a jahta i ronilačka oprema poginule su pregledani.

Podsjetimo, djevojka je ronila u društvu oca, u kanalu širokom oko 400 metara, a pravila plovidbe, objašnjava lučki kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar, nalažu da se ondje plovi ograničenom brzinom i zabranjeno je svako glisiranje. Ronioci su mjesto urona iznačili plutačom za koju su bili vezani užetom pa se pretpostavlja da je jahta zahvatila propelerom uže i povukla djevojku te je ubila. Istraga će pokazati što se točno dogodilo, no ronioci upozoravaju da je zakonom propisano da se od plutače plovilo mora udaljiti najmanje 50 metara.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.