Filip Kos/PIXSELL

NEKOLIKO PUTA PREKIDAN PROCES: Sanader stigao na sud

Autor: Dnevno

U srijedu je na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je zakazano pripremno ročište u procesu u kojemu mu se sudi zbog optužbi za primanje 10 milijuna eura mita od šefa Uprave mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija stigao bivši premijer Ivo Sanader.

Jer je odlučivano o prijevodu dokumentacije za Hernadija, o raspisivanju tjeralice i raspisivanju EUN-a za njim proces je u nekoliko navrata prekidan.

Sudac koji je prvi dobio ovaj sudski spis u međuvremenu je sa Županijskog otišao na Vrhovni sud, a postupak je razdvajan pa ponovno spajan kako bi se Sanaderu i Hernadiju sudilo zajedno.

Hernadiju će se sada suditi u odsutnosti.

Podsjetimo, nakon što je Sanader ranije bio pravomoćno osuđen za primanje ovog mita, ali je tu presudu ukinuo Ustavni sud, ovo je ponovljeni proces.

Državi poduzetnik Robert Ježić nikada nije vratio pet milijuna eura što su kao mito za Sanadera, kako je posvjedočio, uplaćeni na račun jedne od njegovih tvrtki u Švicarskoj.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.