Foto: BMW

NE NASJEDAJTE NA PREVARU: Naručio BMW te ga platio. Nakon toga nazvao auto kuću te doživio šok

Autor: Dnevno

U Policijsku postaju Pula-Pola u četvrtak je pristupio 41-godišnji muškarac koji je prijavio kako je na jednoj njemačkoj internet stranici pronašao povoljan oglas za prodaju automobila BMW.

Kako je muškarac otkrio stupio je u kontakt s  osobom čiji broj mobitela se nalazio naveden na stranici te je dogovorio kupnju i dostavu automobila u Hrvatsku. 17. siječnja uplatio nekoliko desetaka tisuća eura za kupnju automobila.

Kada je naknadno stupio u kontakt s auto kućom koja je navodno oglašavala prodaju automobila, shvatio je da je prevaren. Naime, u auto kući je dobio informaciju da je automobil i dalje u prodaji te da je njegova cijena znatno veća.

Kako varaju građane?

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Zbog toga Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila budući da se na pojedinim internetskim stranicama znaju objavljivati oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca.

Kod takvih prevara najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, a prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.