Screenshot izvor :nst.com.my

NASRNUO NA ŽENU PA RAZBIO I POLICAJCA: ‘Neće mi četnici uzimati moje! Sve ću vas pobiti!’

Autor: Dnevno

U sudnici u Splitu 16. rujna, oko 12.30 sati, odvijala se prava drama, pa su morala intervenirati čak tri pravosudna policajca kako se ne bi realizirale prijetnje koje je 46-godišnjak uputio svojoj supruzi, koja je davala iskaz u predmetu u kojem je njezin muž optužen za nasilje nad njom i djecom.

Kako doznaju u Slobodnoj Dalmaciji, pomorac i kapetan broda prijavljen je za produženo kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te mu je određen istražni zatvor. Tereti ga se da je svojim ponašanjem supruzi tijekom davanja iskaza izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti, a nakon što mu je sutkinja naložila da napusti sudnicu zbog ometanja rasprave, krenuo je prema supruzi.

Obratio joj se riječima: “Kurvo, droljo, nećeš se koristiti mojim znojem i trudom, je…š se s narkomanom i policajcima. Ubit ću te, riješit ću ja tebe i neće mi četnici uzimati moje trude”. Tada je sutkinja pozvala pravosudne policajce da interveniraju u svrhu zaštite života i sigurnosti osoba u sudnici, pa se pomorac okomio i na njih. Na naredbu jednog pravosudnog policajca da prestane s vikom i galamom, 46-godišnjak je nastavio prijetiti i vikati: “Svih ću vas riješiti, riješit ću to na svoj način, kurva jedna, želi mi oduzeti moju imovinu, nisam vidio djecu dvije godine”.

Cijelo to vrijeme je pružao aktivni otpor, pa i u trenutku kada su pravosudni policajci pokušali primijeniti sredstva prisile kako bi ga fizički savladali. Policajca koji mu je izdao upozorenje 46-godišnjak je lakše ozlijedio te je ovaj zadobio ogrebotine na licu i lijevoj podlaktici, a zadao mu je i udarac u prsište te je došlo i do istegnuća leđnog mišića.

U sudnici je tijekom incidenta bio i pomorčev odvjetnik Željko Ostoja koji je dao izjavu. “Protiv mog branjenika u tijeku je kazneni postupak zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela u vezi s obiteljskim problemima. U navedenom postupku koji traje godinu i pol dana, bile su mu produljivane mjere opreza zabrane viđanja djece, te on tijekom cijelog tog razdoblja nije mogao kontaktirati s njima. U odnosu na produljenje mjera dolazilo je do kršenja procesnih prava obrane i okrivljenika. Očito je da ga je na raspravi nešto iziritiralo te je burno reagirao, no nikakve prisile prema pravosudnim dužnosnicima od mog klijenta, kao ni prijetnje, nije bilo, a samim tim nije bilo ni ozljeđivanja”, rekao je odvjetnik Ostoja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.