Ilustracija Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

NAPRAVIO DAR-MAR NA CESTI: Mladi vozač pijan bježao policiji, a zbog poduljeg popisa ‘grijeha’ kažnjen je s više od 100 tisuća kuna

Autor: Andrej Jelušić

Nepoštivanje pravila i vožnja u alkoholiziranom stanju mogu biti itekako skupi. Osjetio je to na svojoj koži 22-godišnjak koji je zbgo svojih grijeha ostao “kraći” za 118 tisuća kuna.

Njegov popis prekršaja je dulji, kako je objavila zagrebačka policija, u subotu, 27. veljače oko 23 sata mladi je vozač upravljao Renaultom bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u Zagrebu.

Kada je stigao do raskrižja policajci su ga zaustavili kako bi izvršili nadzor vozila, no 22-godišnjak se oglušio na njihovo upozorenje i dao se u bijeg. Policajci su odmah krenuli za njim, no on je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske kršeći pritom prometne propise.

U svom je bijegu u više navrata prošao kroz crveno, vozio slalom, koristio mobitel, a da stvar bude gora prilikom bijegaje , kako bi bio manje uočljiv, isključio svjetla na autu. Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio te se dao u bijeg.

Ipak, nedugo nakon događaja je pronađen. No, ni tu nije bio kraj njegovim prekršajima jer je utvrđeno da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,40 g/kg alkohola u organizmu dok je testiranje na droge je odbio.

Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118 tisuća kuna.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.