Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAPILI I DROGIRALI DJEVOJKU, A ONDA I SILOVALI: Odveli je u sobu 257 gdje ih je u mraku čekao Makedonac. Višestruko ju iskoristili, pa odveli na autobus!

Autor: L.B.

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu nedavno je na četiri godine zatvora osuđen sirijski državljanin Bandar A. (34). Naime, osuđen je zbog spolnog odnosa bez pristanka s tadašnjom 22-godišnjom studenticom, i to u zagrebačkom Prihvatilištu za tražitelje azila Porin nakon što su je prethodno omamili opijatima.

Prema optužnici, on je, zajedno s državljaninom BiH A. H. , koji je u međuvremenu preminuo, sastao se u veljači 2017. s 22-godišnjom djevojkom u blizini Autobusnog kolodvora Zagreb.

Potom su otišli do obližnjeg parka gdje su joj dali alkohol, marihuanu i tablete za epilepsiju Lyrica. Kako se navodi, ta kombinacija ju je omamila toliko da se nije mogla opirati, pa je s njima otišla u hotel Porin.

Iskoristili ju, pa otpratili na autobus

Međutim, u mračnoj sobi 257 ih je dočekao Makedonac I. S. Drogirana djevojka legla je na donji dio kreveta na kat, a A. H. je iskoristio njezinu bespomoćnost, sve to u prisutnosti Sirijca i Makedonca. Pritom je A. H. djevojci opet dao tabletu za epilepsiju Lyrica, nakon čega ju je i Sirijac seksualno iskoristio, nakon čega su ju otpratili na autobus, piše Jutarnji.

Nemoćna kakva je bila, vozila se snena neko vrijeme, sve dok putnici iz autobusa nisu pozvali Hitnu jer su mislili da je mrtva. Ubrzo se u bolnici, gdje je djevojka zaprimljena teško kontaktibilna, pospana i dezorijentirana, doznalo za jezive detalje užasa za koji optuženi tvrde da je bio dobrovoljan.

Naime, protiv sve trojice podignuta je optužnica, međutim, postupak je za A. H. obustavljen zbog smrti, a u odnosu na drugu dvojicu razdvojen jer je Sirijac nakon mjesec dana istražnog zatvora pušten na slobodu i otad je nedostupan.

‘Htjeli su da idemo u Maksimir u šumu, ali me bilo strah’

No, tužiteljstvo i sud nisu zaboravili na kazneno djelo. Žrtva se, pak, prisjetila poznanstva s tražiteljima azila, a upoznala ih je sredinom veljače 2017. na tramvajskoj stanici.




“Prolazila sam kraj tramvajske stanice, a oni su mi ‘uletjeli’ kao kad dečki priđu curama. A. H. me pitao želim li ići s njima. Nisam htjela jer mi se žurilo. Razmijenili smo brojeve. Rekli su mi da imaju Lyricu pa sam ih pitala da mi je prodaju. Tada nisam znala kakve su to tablete, ali sam čula da bi mogle biti dobre.

Našli smo se sutradan na kolodvoru. Htjeli su da idemo u Maksimir u šumu, ali me bilo strah pa smo otišli u obližnji park. Putem su kupili pive u dućanu, a ja sam trebala kupiti tablete od njih. Zabunila sam se i popila više tableta”, navela je djevojka.

‘Nisam razmišljala tada o posljedicama, a danas mi je žao’

Dodala je kako je jedan od mladića zapalio ‘joint’ te su pili i pivo.




“Nisam razmišljala tada o posljedicama, a danas mi je žao”, rekla je žrtva otkrivši da je jedva s njima otišla iz parka i da se osjećala kao zombi.

Svijest joj je bila zamagljena, a tek nakon ulaska u Porin doznala je da su oni tražitelji azila. Ubrzo je osjetila totalnu nemoć, a optuženi su to, kako se navodi u optužnici, sramotno višestruko iskoristili.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.