NAJVEĆI ‘ULOV’: Uhićeni sa 400 000 kuna vrijednim speedom

Autor: Hina/T. Pšenko

Dvojica uhićenih mladića do sada policiji nisu bili poznati po zlouporabi droge

Splitska je policija kod dvojice mladića pronašla više od tri kilograma droge amfetamin-speed vrijedne oko 400 tisuća kuna i to je najveća zapljena speeda u ovoj godini, doznaje se u subotu u policiji.

Služba kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave dovršila je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 22-godišnjakom iz Splita zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U petak je policija zatekla i uhitila dvojicu mladih Splićana te, temeljem naloga suda, obavila pretragu doma osumnjičenih. Tamo su pronašli i oduzeli ukupno tri kilograma i 43 grama droge amfetamina, opremu i pribor za vaganje i pakiranje droge.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su nabavljali veće količine amfetamina s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije, ali i u susjedne županije. Osumnjičenici su predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Ove godine je splitska policija ukupno zaplijenila šest kilograma amfetamina vrijednih skoro milijun kuna. Jučerašnja zapljena amfetamina je najveća i u posljednje tri godine. Tri kilograma amfetamina pronašli su i 2011. godine. Dvojica uhićenih mladića do sada policiji nisu bili poznati po zlouporabi droge, neslužbeno se doznaje.

Autor:Hina/T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.