Nabujala Sava u Zagrebu ubila dvojicu radnika – plinom?

Autor: M.S.

Nesreća se dogodila u tvrtki na Jankomiru, kad su se dvojica zaposlenika u podrumu ugušila u plinu, a s obzirom da tvrtka u proizvodnji ne koristi plin, nagađa se da je Sava izdigla zemni plin koji je usmrtio radnike.

U tvrtki Portun-Ferrum je danas oko 13 sati, od udisanja plina u podrumu tvrke poginulo dvoje djelatnika, javlja HRT. Treći djelatnik i dva policajca koji su došli u tvrtku, prevezeni su u bolnicu i stanje im je stabilno.

U tvrtku su stigli i djelatnici Gradske plinare, vatrogasci i policija kako bi utvrdili o kojem je plinu riječ. Plinara je utvrdila da nije riječ o plinu iz njihove distribucije.

Također, iz tvrtke javljaju da nije jasno kako je do nesreće došlo jer oni u svojoj proizvodnji ne koriste plin. Pretpostavlja se da je u podrum nekako ušao prirodni zemni plin koji se izdignuo zbog Save, međutim stručnjaci ne vjeruju u ovu mogućnost

– Definitivno nije riječ o prirodnom plinu. Njega je premalo i ne bi mogao ubiti ljude – rekao je za 24 sata šef Hrvatskog zavoda za toksikologiju prof.dr. Franjo Plavšić koji je na mjestu nesreće, kao i djelatnici Zavoda za toksikologiju, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Centra za krim vještačenja “Ivan Vučetić”, vatrogasci i policija. Plavšić kaže da je cijela situacija trenutno jedna velika enigma i nitko ne može pretpostaviti što je ubilo dvojicu radnika.

FOTO/VIDEO: U Zagrebu se Sava izlila iz korita, u Sloveniji srušila kameni most

VIDEO: Dio Ljubljane bez struje, ulice opasne po život




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.