Na Prokljanskom jezeru ozlijeđena dvojica Francuza

Autor: hina

Za dvojicu ozlijeđenih Francuza organiziran je hitan medicinski transport do šibenske bolnice.

Dvojica francuskih državljana ozlijeđena su, od kojih jedan teško, kada je jedrilica vodičke čarter tvrtke na Prokljanskom jezeru udarila u obalu, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. O pomorskoj nesreći s ozlijeđenim osobama na jedrilici “Sun Odyssey 44”, dugačkoj 13,4 metra, koja je plovila Prokljanskim jezerom, kod Skradina, šibenska Lučka kapetanija izvijestila je u nedjelju popodne.

Za dvojicu ozlijeđenih Francuza organiziran je hitan medicinski transport do šibenske bolnice.

Djelatnici šibenske Lučke kapetanije ustanovili su da je jedrilica iz za sada neutvrđenih razloga udarila u obalu kod punte Smoković, nedaleko skradinske marine, od kuda je upravo isplovila.

Ozlijeđeni su skipper P.C. (1956.) i član posade P.R. (1947.), obojica fracuski držaljani, nakon čega su uspjeli samostalno doploviti nazad u skradinsku marinu gdje im je odmah pružena prva pomoć, te su dalje transportirani u šibensku bolnicu.

Pramčani dio jedrilice je lakše oštećen, a onečišćenja mora nema, navodi se u priopćenju.

Istragu o uzrocima nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik i Pomorska policija.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.