Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na području ove županije tijekom vikenda višestruko kršili mjere, zaraženi išli u trgovinu, feštali u vikendicama…

Autor: Mia Peretić

Policijska uprava varaždinska na svojim je internetskim stranicama pozvala građane kojima su izrečene mjere COVID – liječenje u kući da budu odgovorni prema sebi i drugim osobama te da poštuju mjere izrečene od nadležnih epidemioloških službi u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Kako navode, u proteklom razdoblju, a posebno ovog vikenda, na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je više kršenja izrečenih mjera COVID – liječenje u kući i to na način da su osobe pristupile u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, došle u trgovinu po namirnice, organizirale feštu u vikend kući ili pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu.

Napominju kako će se protiv svih navedenih osoba podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.

“Također napominjemo da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa – samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama”, priopćili su iz PU varaždinske.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.