pixabay

MOŽDA JE NEKE I ‘PODIGLO’: Poznati kuhar u Zadru uz delicije ‘posluživao’ i kokain

Autor: dnevno.hr

U razdoblju od rujna do listopada 2015. godine poznati kuhar je kokain u većim količinama nabavljao u šest navrata

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru tereti Franza Castlungera, poznatog kulinarskog majstor iz Južnog Tirola u sjeveroistočnoj Italiji, da je uz pomoć dvojice zaposlenika resorta Falkensteiner Hotel & Spa Iadera preprodavao kokain na području Petrčana i Zadra, piše Jutarnji list.

Jednom od njih je poznati kuhar davao novac i plaćao troškove rent-a-car-a kako bi mu nabavljao kokain na zadarskom i zagrebačkom području, a u razdoblju od rujna do listopada 2015. godine Castlunger kokain u većim količinama nabavljao u šest navrata.

“Franka sam upoznao u kuhinji gdje sam mu i trebao predati kokain. Ušli smo u razgovor može li se nabaviti, na što sam mu rekao da može. On je bio prijatelj s mojim gazdom, a tada je u Falkensteineru imao veliki utjecaj i pitalo ga se za svašta, jer su on i direktor resorta iz istog mjesta u Južnom Tirolu. Mogli su nam namjestiti posao, to je bila usluga za protuuslugu”, rekao je pred sudom 44-godišnjak koji je nabavljao ribu za resort.

Nakon toga razgovora svjedok je kazao kako je na Gaženici kupio 48,80 grama kokaina čija je cijena iznosila 30 tisuća kuna za poznatog kuhara. U kutiji mobitela je nosio kokain, a inspektori Odjela kriminaliteta droga su ga tada na ulazu u hotelsko naselje zaustavili i uhitili. Priznao je i kako je kuharu još jednom donosio kokain i to za “probu”.

Na sudu je rekao kako kokain kuhar nikad nije probao ispred njega te da mu je rekao kako je kokain loš pa je roba, koja je po gramu koštala 600 kuna, na kraju vraćena. No, ime čovjeka koji mu je u Gaženici prodao kokain 44-godišnjak nije htio otkriti.

Konobar iz kompleksa Falkensteiner na zadarskom Boriku, koji se smatra drugim kuharovim “pomagačem”, na sudu je rekao kako se ne sjeća je li kokain nabavio od kuharovog dobavljača i naglasio kako je to policiji priznao jer su mu prijetili.

“U policiji su mi rekli da moram potpisati zapisnik jer će mi se početi događati neke stvari u životu koje mi se dosad nisu događale. Nije mi se to više dalo slušati pa sam ga potpisao. Inače sam taj dan imao slobodan i bio sam u alkoholiziranom stanju pa se ničega ne sjećam”, rekao je 31-godišnji konobar.




Na kraju kaznenog postupka Castlunger će iznijeti obranu, a prethodno je na sudu uz sudskog tumača rekao da se ne osjeća krivim, te da mu je kokain bio za osobnu upotrebu, piše Jutarnji list.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.