Facebook

MONSTRUMU IZ SOLINA PRIJETI 50 GODINA ZATVORA: Zatukao starce batom za meso ‘jer mu nisu posudili dovoljno brašna’

Autor: S.V.

Brutalno ubojstvo 92-godišnjeg Vicencija Uvodića i teško ozlijeđivanje njegove 87-godišnje supruge Senke koje je u Solinu počinio 24-godišnji Luka Juretić, sablaznilo je Hrvatsku.

Policija koja je privela mladića i koja se sada intezivno bavi raspetljavanjem ovog zločina, s detaljima polako izlazi u javnost. Tako se doznaje kako je Luka Juretić nesretnom paru pozvonio na vrata i zatražio malo brašna kako bi napravio palačinke. Obzirom da je riječ o susjedu koji je važio za pristojnog, nenametljivog mladića, starica mu je posudila brašno, no po rekonstrukciji policije – nedovoljno. Pomahnitali mladić uzeo je bat za meso i starca izudarao do smrti, a njegovu suprugu teško ozlijedio.

Facebook

Facebook profil Luke Juretića pokazuje njegovu strast prema nasilnim filmovima, heavy metal glazbi a obzirom na broj fotografija s pentagramom, zanimao ga je okultizam i sotonizam.

Hladnokrvi ubojica je, navodi policija, nakon ubojstva hladnokrvno otišao u svoj stan i nastavio igrati igrice. Osim što je slušao heavy metal, solinski monstrum je na profilu naveo da “radi za Torcidu”. Napominje se i da ima dvije prekršajne prijave za posjedovanje marihuane…

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, Luka Juretić je iznio svoju obranu. Postoji mogućnost da će se u daljnjem tijeku postupka, a s obzirom na sve okolnosti djela, obrana pozivati na neubrojivost, no tek će psihijatrijsko vještačenje, koje će najverojatnije biti predloženo pokazati je li i u kojoj mjeri mladić bio neubrojiv u trenutku počinjenja teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva.

 Za djelo koja ga tereti predviđena je kazna dugotrajnog zatvora do 50 godina.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.