fbpx
Foto. Pixabay/Ilustracija

MISTERIOZNA SMRT HRVATICE OBAVIJENA VELOM TAJNI: Njezino mrtvo tijelo pronađeno u londonskom potoku 2019.

Autor: Maja Štefanac

Neke smrti, obavijene su takvim velom tajni, da zauvijek ostanu misteriozni “neriješeni slučajevi”. Jedan od njih je i smrt vrsne flautistice Maje O’Brien, rođene Hrvatice čije je beživotno tijelo pronađeno u londonskom potoku i to mjesec dana nakon što je nestala.

Iako se očekivalo da će 28. ožujka 2019. dr. Maja O’Brien (78) prisustvovati orkestralnom koncertu nakon kojega se trebala zaputiti u Hrvatsku, to se nažalost nije dogodilo, a istražitelji dosad nisu uspjeli pronaći nikakav značajan trag u ovom slučaju.

Plutala u vodi

Volonter oxfordske spasilačke službe, mjesec dana kasnije, dok je upravljao patrolnim čamcem tražeći umirovljenicu, uočio je tragove stopa uz rijeku Temzu. Maja je bila dobra plivačica, ali njeno je tijelo  pronađeno je kako pluta licem prema dolje ispod drveta u potoku Hinksey, pored Kennington Roada u Oxfordu.

Ubojstvo ili nešto drugo?
Nakon što je patolog Olaf Biedrzycki izvršio post mortem pregled tijela dr. O’Brien, otkrio je nešto vrlo značajno i zabrinjavajuće – prijelom lijeve gornje hrskavice štitnjače, a koji je često povezan s davljenjem. A onda je policija došla do još sablasnijeg otkrića. Nakon što je pokrenula istragu, utvrdila je da je ova glazbenica na Googlu pretraživala “smrt utapanjem”. No ipak, zbog teških ozljeda policija nije mogla isključiti ni mogućnost ubojstva.

Istraga je na svijetlo dana iznijela četiri hipoteze. Prva je ta da je dr. O’Brien napustila dom s namjerom da sebi naudi. Druga hipoteza kaže kako je napustila svoj dom ali s nepoznatom namjerom zbog koje je pala u rijeku. Treća sugerira da ju je možda ozlijedila njoj poznata osoba, ili joj je pak naudila sasvim nepoznata osoba.

U procesu su ispitani njena usvojena kći Petra te bivši suprug Terence. Preminula Maja se šezdesetih preselila u Veliku Britaniju i ostvarila uspješnu karijeru tokom koje je predavala na Sveučilištu u Oxfordu i ostvarila doktorat iz psihologije na Sveučilišnom koledžu u Londonu. Bila je i cijenjena glazbenica.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.