fbpx
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija

MAMA SINU U ZATVOR SLALA PORNIĆE I CECINE SPOTOVE: ‘Kurir’ u Lepoglavi bio i serijski ubojica

Autor: Dnevno.hr

Amiru Mafalaniju, osuđenom zbog sudjelovanja u pripremi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, majka Branka je u zatvor slala porniće, video spotove Cece Ražnatović, i gomilu najnovijih filmova i serija.

Da stvar bude bizarnija, pošiljke su išle preko dvojice osuđenih ubojica Dražena Dorčeca, koji služi kaznu od 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva, i serijskog ubojice Dragana Junga koji je također osuđen na 40 godina zatvora.

Mafalanijeva majka je još jednom osuđeniku u zatvor poslala mobitel, steroide i sredstva za smirenje, navodi se u optužbama akcije policije i Uskoka zbog unošenja nedozvoljenih predmeta u kaznionicu u Lepoglavi. Policija je nakon kriminalističkoga istraživanja Uskoku prijavila ukupno pet osoba: Amira Mafalanija i Armenda Musliua, Mafalanijevu majku Branku Mafalani (65), te dvojicu zaposlenika zatvora u Lepoglavi: Marijana Končevskog koji je u zatvoru bio strukovni učitelj za stolare na Odjelu za rad i strukovnu izobrazbu, te Roberta Teodora Šepaka, višeg stručnoga savjetnika u Odjelu za tretman u Lepoglavi, piše Jutarnji list.


Foto: POOL/PIXSELL

Prema optužbama policije i Uskoka, dostavljanje predmeta u zatvor funkcioniralo je na dva načina: mobitel, steroidi i filmovi bi od Mafalanijeve majke Končevskom stizali poštom te bi ih on unosio u zatvor u zamjenu za manje novčane iznose.

Šepak je, naime, osumnjičen samo za prijenos CD-ova s filmovima, a ne i mobitela ili zabranjenih supstanci, a za razliku Končevskoga on za to nije dobivao nikakvu naknadu već je to po svemu sudeći činio iz usluge.

Oglasila se i policija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su 20. siječnja 2022. godine višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muških osoba u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te jednom ženskom osobom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba za koje je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji se u Kaznionici u Lepoglavi nalaze na izdržavanju kazne zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.