Maloljetnik ujaka ubio kuhinjskim nožem u leđa

Autor: M.S.

Zbog teškog ubojstva, kakvo je počinjeno, propisana je maksimalna zatvorska kazna od 40 godina zatvora, no pošto je Matija, poznati petrinjski kajakaš i hrvač, maloljetan, najveća kazna mu može biti 10 godina.

Mladić star 17 godina, poznati petrinjski kajakaš i hrvač Matija F., osumnjičen je za teško ubojstvo iz niskih pobuda, dok je njegova ujna, 27-godišnja Slađana optužena za poticanje na kazneno dijelo ubojstva. Žrtva je bio Slađanin muž, a Matijin ujak, 32-godišnji poduzetnik Domagoj Novoselnik.

Prvo su Slađana i Matija tvrdili policiji da se Novoselnik sam ubio, no nakon malo istraživanja, policija je došla do zaključka da je poduzetnik ubijen.

Iako je bilo nekih drugih ozljeda na Novoselnikovom tijelu, sve se odvilo jako brzo. Matija je ujaku, kod kojeg često ljetuje kraj Jelse, prišao s leđa dok je ovaj gledao televiziju. U ruci je imao kuhinjski nož koji je zario svom ujaku u prsa, čak 17 centimetara duboko, javlja Petrinjski radio.

Navode i kako se Matijin motiv skrivao u dvogodišnjoj ljubavnoj vezi s ujnom Slađanom, te činjenici da je Domagoj Novoselnik često bio grub prema svojoj supruzi.

Zbog teškog ubojstva, kakvo je počinjeno, propisana je maksimalna zatvorska kazna od 40 godina zatvora, no pošto je Matija maloljetan, najveća kazna mu može biti 10 godina.

Slađana poriče da je imala išta s ubojstvom svog muža, a tvrdi i da nije spavala sa svojim nećakom. Oboje idu u pritvor, a izvedeni su i pred istražnog suca u Splitu.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.