Mafija u Automat klubovima – oslobođen dvojac koji se teretio za dvostruko ubojstvo u Osijeku!

Autor: s. nujić

Čizmok je oslobođen optužbe za ubojstvo, a Handanović za naručivanje Martićevog ubojstva u kojem je Modrić bila kolateralan žrtva.

Davor Čizmok (34) i Damir Handanović (34) nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Osijeku oslobođeni su optužbi za ubojstvo poduzetnika Pere Martića (38) i njegove prijateljice Jadranke Modrić (26) u bivšem osječkom hotelu Turist potkraj ožujka 2004. godine.

Čizmok je oslobođen optužbe za ubojstvo, a Handanović za naručivanje Martićevog ubojstva u kojem je Modrić bila kolateralan žrtva.

Predsjednik sudskog vijeća Krunoslav Barkić istaknuo je da Državno odvjetništvo ničime nije dokazalo da iza dvostrukog ubojstva u Turistu stoje upravo Čizmok i Handanović. Kompletan iskaz zaštićenog svjedoka u ovom slučaju, na temelju čijeg iskaza je optužnica i sročena, proglasio je nevjerodostojnim.

Čizmok i Handanović uhićeni su prošle godine nakon što ih je policija godinu i pol dana pratila i tajno snimala. Snimljeno je 70 CD-ova na kojima su razgovori između Handanovića i osoba obuhvaćnih mjerama s više od 570 ljudi.

Radi se o preko 20 tisuća razgovora, a temelj za podizanje optužnice bio je iskaz i snimljeni razgovori sa zaštićenim svjedokom kojemu su policija i DORH poklonili punu vjeru.

Ipak, tijekom suđenja nitko od stotinjak svjedoka nije teretio Handanovića za bilo kakvu urotu.

Naime, Handanovića se sumnjičilo da je naručio Martićevo ubojstvo kako bi preuzeo njegove poslove upravljanja Automat klubom i aparatima za igre na sreću, za što je navodno Čizmoku ponudio 100 tisuća eura. Za taj mu je posao trebao dati jedan dio odmah, a drugi poslije, kada naslijede automat-klub i aparate po gradu.
Prema mišljenju sudskog vijeća, ništa nije dokazano i Handanović i Čizmok su slobodni ljudi. Naloženo je i ukidanje jamstva u iznosu od 900 tisuća kuna koje je Handanović ponudio kao jamstvo da bi se branio sa slobode kao i brisanje hipoteke s nekretnine koju je ponudio kao jamstvo.

 
Autor:s. nujić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.